En fyldig og utrolig deilig suppe
Enkle råvarer – mye smak!
Søtpotet i suppe bidrar både til en nydelig sødme, og også en kremet konsistens.
Du kan erstatte søtpotet med vanlig potet om du ikke ønsker å bruke søtpotet.
Pimpernell, Kerrs pink og mandelpotet er eksempler på melne poteter, som passer veldig godt i supper og mos.
Sellerirot er også med å gjøre suppa utrolig silkeglatt.
Dette er en rotgrønnsak jeg ofte mikser inn i potetmosen, og er veldig god ovnsstekt.
Her har jeg laget en kjøttfri variant, men det kan du selvfølgelig tilføye.
Ristet og crispy kikerter er også godt som topping!
TOPPING-TIPS:
Ristet gresskarkjerner eller kikerter
Stekt kylling eller svinekjøtt
Kokt egg
Stekt spekeskinke eller chorizopølse
Her er inspirasjons til noen andre suppe-oppskrifter her på bloggen:
Fyldig brokkolisuppe med grønn curry
Tomatsuppe med linser og parmesan
Indisk-inspirert blomkålsuppe
INGREDIENSER 4-5 porsjoner:
- 1 mellomstor gul løk
- 1-2 hvitløksfedd – evt. 1/2-1 ts hvitløkspaste
- 1 stor søtpotet
- ca 800 gram gulrot – skrelt
- 1/2 sellerirot – ca 200 gram
- 1/2 purre
- 2 buljongterninger
- ca. 1 l vann
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Kutt opp alle grønnsakene.
Søtpotet, gulrot og sellerirot skjæres opp i cirka like store biter.
Surr løk med litt vann eller olje i en stor kjele på middels varme til den har blitt blank.
Ha opp i resten av ingrediensene.
Skru opp varmen på stekeplaten til vannet koker.
Juster varmen litt ned, men la alt småkoke.
Kok til grønnsakene har blitt møre.
Tiden varierer etter hvor stort bitene ble skjært. Mindre biter korter ned på koketiden.
Bruk en stavmikser og mos grønnsakene til en glatt suppe.
Smak til med salt og pepper.
Toppet med en skje yoghurt naturell, chiliflakes og hakket koriander
Ha ingefær og/eller chili i suppa for et litt ekstra varme!
Veldig godt med nystekte rundstykker!
Disse utrolig enkle og eltefrie rundstykkene har jeg delt i et tidligere innlegg.
En gjenganger, som ofte bakes her i heimen.
Se HER for oppskrift.