En enkel oppskrift på smakfulle og saftige medisterkaker
Dette er en oppskrift som vekker barndomsminner hos meg. Min mormor lagde alltid grovere medisterkaker, så det er litt stas å videreføre denne tradisjonen.
Mange har medisterpølser til jul, og jeg synes personlig at de klassiske medisterkakene blir litt lik på smak. Denne varianten kombinerer medisterdeig og karbonadedeig, og gir dermed en dypere smak.
Jeg lager gjerne disse tidlig i desember, og har de liggende klart i fryseren. Til julemiddagen tar jeg opp antallet jeg trenger, og varmer sammen med annet tilbehør i stekeovnen.
Om du fortsatt har flere igjen i fryseren etter jul kan de brukes som «kjøttkaker» og varmes rett opp i brun saus.
ANDRE JULE-FAVORITTER HER I HEIMEN:
KLASSISK RISKREM MED RØD SAUS
VERDENS BESTE JULEBRØD – UTEN TILSATT SUKKER
TRADISJONSRIKE LEFSER
INGREDIENSER:
- 400 gram medisterdeig
- 400 gram karbonadedeig
- 2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 1 finhakket gul løk
- 1 liten ts nykvernet pepper
- ca. 1/2 ts malt muskatnøtt
- ca. 1/3 ts malt ingefær
- 2 dl melk
FREMGANGSMÅTE:
Ha medisterdeig, karbonadedeig, salt og halvparten av melken i en (bake)bolle.
Bland alt godt sammen til massen blir seig.
Jeg bruker K-kroken på kjøkkenmaskinen til dette, men du kan også røre for hånd.
Bland inn resten av melken.
Tilsett potetmel, løk og krydder, og bland godt sammen.
Varm opp stekepannen, gjerne med litt meierismør.
Form baller til ønsket størrelse, og stek gylden på begge sider.
Stek gjerne en «prøve-kake», for å se om du må justere på krydder/salt etter eget ønske.
Kan utmerket fryses.
✨ Tips!
Jeg lar de avkjøle seg på en rist etter de er stekt ferdig. Da får eventuelt ekstra overflødig fett dryppet av og de avkjøles raskere.