Enkel oppskrift med få ingredienser
Et rundt og luftig brød som fylles med godsaker.
Pitabrød er noe jeg husker som en klassiker helt tilbake fra barndommen.
Spesielt mexicansk gryte eller den enkle kombinasjonen ost og skinke var fyll som gikk igjen hos oss.
Dette er en morsom aktivitet for ungene også!
Fra et flatt emne til et oppblåst brød – på bare noen minutter.
INGREDIENSER – 8 stk:
- 3 dl romtemperert vann
- 25 gram fersk gjær
- 1 ts salt
- 400 gram fibra fullkorns hvetemel
FREMGANGSMÅTE:
Ha mel i bakebollen. Gjæren smuldres rett oppi sammen med melet.
Tilsett vann og elt deigen litt før du tilsetter salt.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til du har en smidig deig.
Knar du for hånd må du elte litt lenger.
Del deigen i 8 like biter, og rull til små baller.
Legg under plast på benken, og la dem hvile i ca 30 minutter.
Kjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameter – 1 cm tykkelse.
Legg dem på et stekebrett og la dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 min.
Varm opp stekeovnen til 250 grader.
Stek pitabrødene midt i ovnen i ca 6-8 minutter.
Pass godt på de siste minuttene, da tiden kan variere veldig fra ovn til ovn!
Legg pitabrødene oppå hverandre og legg et kjøkkenhåndkle over mens de avkjøler seg.
Da vil de falle sammen og holde seg myke.
På grunn av tykkelsen og den høye temperaturen vil da blåse seg opp.
Vips har vi fått et hulerom inni som kan fylles med godsaker!
Hva er det pitabrød ikke kan fylles?
Perfekt som halvstekt pizzabunn også.
Legg fyllet enten rett opp eller klipp det opp for to bunner.
Stek i ovnen til osten har smeltet!
Pitabrød er også genialt å bruke i matpakke som variasjon til brødskiva.
Fyll med middagsrester eller «vanlig» pålegg!
Tips til fyll: Kremet og litt spicy kyllingsalat