Nydelige på smak og veldig barnevennlige!
Disse passer utmerket til matpakken eller som tilbehør ved siden av suppe/gryterett!
Med et par ulike pepperkakeformer kan man enkelt gjør litt ekstra stas på matboksen.
Ta med ungene på kjøkkenet.
Kos dere med baking og fin kvalitetstid sammen!
Barna her er ivrige medhjelpere.
Jeg mener det er viktig at de små får være med på kjøkkenet, så litt ekstra gris får man bare tåle!
Det er god motorisk trening, og ikke minst veldig bra for å lære begreper og å styrke språket.
Det kan også gjøre det lettere å få kresne barn til å spise mer, siden de får mer forhold til det de spiser.
TIPS:
Kjevl ut deigen til ca 1 cm tykkelse og la de etterheve litt lenger.
Da får du polarbrød som utmerket kan brukes som hamburgerbrød eller rundstykker.
INGREDIENSER – ca 30 polarbrød:
- 500 gram fibra fullkorns mel
- 200 gram hvetemel
- 150 gram sammalt hvete fin
- 150 gram havregryn
- 1 strøken ts salt
- 1/2 – 1 pakke fersk gjær
- 1 ss honning eller maltekstrakt
- 4,5 dl melk – romtemperert
- 2 dl vann
- 125 gram smør skjært i terninger – evt 1 dl rapsolje
FREMGANGSMÅTE:
Alt det tørre blandes i bakebollen. Tilsett gjær, honning og melk.
Gjæren kan du bare smuldre rett oppi bollen.
Mengden gjær juster du etter hvor god tid du har til heving.
Kan deigen få heve i opp mot en time holder det med en halv pakke.
Elt deigen i kjøkkenmaskinen i minimum 5 minutter.
Ikke tilsett for mye mel, for da vil den bli alt for kompakt.
Deigen skal være smidig og slippe bakebollen når den eltes.
Tilsett smøret litt og litt, og elt i 5 minutter til.
Dekk bollen med plast og la den heve i 45-60 minutter.
Det er viktig at bollen dekkes med plastfolie, slik at fuktigheten ikke slipper ut!
TIPS: Bruk en badehette!
Del deigen i to, og kjevl ut en leiv som er ca 0,5 cm tykk.
Trykk ut ønsket form ved å bruke pepperkakeformer eller f.eks et glass.
Du kan også forme polarbrødene ved å lage små baller og kjevle disse flate.
Legg brødene på et bakebrett.
Trykk hull med en gaffel slik at de ikke hever seg for mye.
La de etterheve i ca 15 minutter.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 minutter.
Steketiden kommer an på tykkelsen.
For å vite om de er ferdig så kan du ta en titt på undersiden av brødet.
Den skal ha fått en lett gylden farge på undersiden for at den skal være gjennomstekt.
Etter at de er avkjølte puttes de som ikke skal spises i en pose og fryses med en gang.
De vil være like saftige og gode når de blir tatt opp senere.
La dem bare tine på benken og evt varm de noen få minutter i ovnen.
Det er så godt med nystekt brød.
En stor suksess blant liten og stor!