«Å nei, vi er tomme for brød!»
Den setningen tror jeg flere av oss har sagt.
Da er scones redningen!
Disse tar ca. 30 minutter fra du begynner til du har nystekte scones klare på benken.
En veldig enkel oppskrift, som selv barna kan mestre.
Tips til andre enkle oppskrifter som passer å fylle i matpakken:
Ovnsbakt havregrøt i stor langpanne
Saftige PB&J-muffins
Sunne og mettende matpakke-vafler
INGREDIENSER:
- 2,5 dl sammalt hvete*
- 2 dl havremel*
- 1 toppet ts bakepulver
- 1 liten klype havsalt
- 50 gram smør
- 1,5 dl melk
*Ulike meltyper kan brukes og mikses
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland de tørre ingrediensene sammen.
Smøret smuldres inn i det tørre.
Tilsett melk, og bland alt godt sammen med slikkepott.
Legg deigen over på bakepapir på et bakebrett.
Trykk deigen ned til ca. 1,5 cm tykkelse og formen deigen til et rektangel.
Bruk en kniv og del opp i ønsket antall biter.
Ønsker du en gylden overflate kan du pensle med pisket egg.
Sett bakebrettet midt inn i ovnen, og stek i 15-20 minutter.
Tiden vil variere mellom ulike stekeovner, men sconesen er klar når undersiden har fått en gylden farge. Avkjøl på en rist.
Blir noen til overs kan disse utmerket fryses.
Det er alltid gull å ha diverse bakst tilgjengelig i fryseren!