Hverdagssnacks!
Crispy lompechips, grønnsaker og en frisk urtedressing
Dette er også noe du fint kan lage i større mengder.
Kutt opp grønnsaker, og oppbevar i en boks/plastpose i kjøleskapet.
Lag et par brett med lompechips på en gang, og oppbevar i en glasskrukke eller kakeboks. Rør sammen en stor porsjon dressing – perfekt tilbehør til grillmaten som til dipp.
Når man først er i gang på kjøkkenet tar det ofte ikke mye ekstra tid å lage litt ekstra!
LOMPECHIPS:
Forvarm ovnen på 170 grader varmluft. Kutt ønsket mengde lomper opp i trekanter. Fordel utover en eller to stekerister. Strø evt litt salt eller andre krydder for litt ekstra smak. Stek i ca 9-10 minutter til de begynner å bli gyldne i kantene. Skru varmen i ovnen av, og la de «tørke» til de har blitt sprøe uten ekstra varme.
URTEDRESSING:
Jeg brukte yoghurt naturell, men her er det bare å bruke det du foretrekker.
Alternativer er gresk yoghurt, lettrømme, mager kesam e.l
Smak til med gressløk, persille, hvitløkspulver, sitronsaft, maldonsalt og kvernet pepper.
GRØNNSAKER:
Kutt opp det du har og liker.
Inviter noen på kveldskos og server snacksen i små porsjonsglass! Så dekorativt.
Dette er forsåvidt et perfekt tilskudd på matbordet i festlige lag.
En morsom variant for å gjøre grønnsaker fristende for den yngre generasjonen også.
Dette er et fint mellommåltid mellom lunsj og middag.
Inneholder både fiber og protein som hjelper til å dempe sulten frem til middagen står på bordet.
[…] TIPS:Kutt opp grønnsaker og lag en urtedressing ved siden av også! Fremgangsmåte finner du her. […]