Fargefest i salatbollen!
Salat er langt i fra kjedelig!
Denne salaten er både frisk, spicy og har ulike konsistenser.
Det mange forbinder med salat, altså isbergsalat, er egentlig kun bare vann.
Gir lite smak, og tilfører også kroppen få mikronæringsstoffer.
Grønnkål derimot har god holdbarhet, og blir egentlig litt bedre å spise når den har fått «satt seg».
Supergrønnsaken bidrar med både protein, kostfiber og flere vitaminer!
Denne må vi lure inn mer av i kosthold.
Se tips lenger ned i innlegg til hvordan du kan pimpe salaten!
Alle de vakre fargene er både estetisk vakkert, men også utrolig godt for kroppen!
#spisregnbuen
Siden grønnkål er en kålsort har den salaten god holdbarhet i kjøleskapet.
Salaten blir ikke så slapp og rar, som man ofte opplever med isbergsalat og lignende.
Faktisk synes jeg smaken blir enda bedre dagen etter den er laget!
Ingredienser som agurk og tomat kan også endre litt konsistens når salaten ikke spises med en gang.
Personlig gjør ikke det meg noe, men tenk litt over hvilke ingredienser du velger hvis du skal lage salat for flere dager.
INGREDIENSER:
- Grønnkål
- Gulrot
- Cherry tomater
- Syltet rødløk – eller vanlig rødløk
- Edamamebønner – jeg kjøper ferdig kokte og renset i frysedisken
- Granateple
- Stekt kyllingfilet
- Fetaost
- Krydderblanding – eller sesamfrø
DRESSING: - Soyasaus
- Ferskpresset limejuice
- Hvitløk – fersk, paste eller pulver
- Salt og pepper – pass på mengden salt på grunn av soyasausen
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Tips: Masser grønnkålen med dressingen, og la den kose seg med du prepper resten av ingrediensene.
Dette gjør grønnkålen lettere å spise.
Finn frem resten av ingrediensene og kutt de opp.
Gulrotstrimlene lager jeg med en juliennekutter. Du kan også bruke grovrivjern eller lage strimler med en grønnsaksskreller.
Fetaosten bare smuldrer jeg og blander godt inn i salaten. Dette gir også en deilig kremet konsistens.
Granateplene tilfører noe friskt og sprøtt!
Topp salat med favoritt-krydderblandingen eller sesamfrø!
TIPS:
Tilsett kokt quinoa, byggris eller linser.
Ha et kokt eller stekt egg til for en god proteinkilde.
Strø på hakket nøtter for mer crunch og sunt fett.
Avokado passer også godt til.
Er du ikke fan av grønnkål kan du bytte ut med f.eks babyspinat.
Smak til med ingefær og chili for en litt heitere variant.