Lag denne til neste selskap og bli festens helt!
Frisk – seig – sprø – kremet.
Denne kaka har alt – og burde være obligatorisk på et hvert kakebord!
INGREDIENSER:
Marengs:
- 5 eggehviter
- 2,5 dl sukker
- 4 dl Rice Krispies* (frokostblanding)
*Kan være litt vanskelig å finne, men jeg finner den alltid blant annet på Coop OBS – eller over svenskegrensa.
Gul krem:
- 5 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 1 1/2 dl kremfløte
- 1 liten vaniljestang (1/2 stor)
- 125 gram meierismør
Pynt:
- Kremfløte
- Sukker
- Frøene fra 1/2-1 vaniljestang
- Bær – Kiwi
FREMGANGSMÅTE:
Start med marengsen. Sett stekeovnen på 125 grader.
Pisk eggehvite og sukker til en stiv marengs.
Vend inn rice krispies.
Jeg har både laget marengsen i rund versjon og rektangel.
Ved rund form fordeles marengsen oppi to springformer eller om du sprøyter ut to sirkler på to ulike bakebrett.
Eller du kan fordele hele marengsen over et bakebrett kledd med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca 55-60 minutter. Avkjøl på en rist.
Gul krem:
Fyllet kan du begynne på mens marengsen steker.
Eggeplommer, sukker, kremfløte, frøene fra vaniljestangen og selve stangen tilsettes i en kjele.
Varm opp blandingen på middels sterk varme.
Ikke la blandingen koke – da blir det til eggerøre.
Varm opp og rør jevnlig rundt til du får en tykk krem. Dette kan ta litt tid.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til kaken skal monteres.
Montering:
Pisk kremfløte, frøene fra vaniljestang og et par gode spiseskjeer sukker sammen til en luftig krem.
Mengden kremfløte kommer litt an på hvor mye krem du ønsker på toppen, men jeg lager som regel krem av rundt 2,5 – 3 dl kremfløte.
Kutt opp bær og kiwi i skiver eller biter.
Har du laget marengsen på et bakebrett deler du kaken på midten slik at du får du like store deler.
Fordel den gule kremen over en av bunnene.
Legg den andre bunnen oppå.
Fordel pisket krem på toppen og helt til slutt et lass med bær.
Hakket sjokolade er også veldig godt på toppen
Denne kaken er mannens favoritt – og familien jogger frem til kakebordet når denne blir servert!
Crisp crasp kake
Hvor stor kakeform (rund) bruker dere til denne oppskriften?
På denne brukte jeg vel 24 cm om jeg ikke husker helt feil.
Hvor lenge før kan jeg lage bunnen? Holder den seg seig om jeg lager den en dag før og dekker med plastpose på benken over natta? 🙂