Enkle råvarer – mye smak!
Jeg liker at måltidet har ulike tekstur og smaker.
F.eks En liten skvis limejucie gir et friskt løft og hakket nøtter litt tyggemotstand!
Blir det suppe igjen:
– Frys ned i porsjonsbokser (lag gjerne dobbel-porsjon av suppen, sånn at du er sikker på at det blir rester)
– Nyt til lunsj dagen etterpå – f.eks på matermos (stas for både små og store)
– Bruk som base i en gryterett
Inspirasjon til flere enkle og gode suppe-oppskrifter:
TOMATSUPPE MED LINSER OG PARMESAN
INGREDIENSER:
- ca. 850 gram skrelt gulrot
- 1 middels stor søtpotet
- 1 middels stor gul løk
- 1/2 purre
- 1 god ss curry paste
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 8-10 dl vann
- 1 kartong kokosmelk – evt. creme fraiche/matfløte
FREMGANGSMÅTE:
Skrell og skjær opp gulrot og søtpotet i biter. Skjær opp løk og purre. Mindre biter vil naturligvis reduserer koketiden.
Varm opp en romslig kjele på middels sterk varme med litt olje eller vann.
Tilsett løk, og la den surre til den har blitt blank.
Ha oppi resten av ingrediensene og kok opp.
La suppen småkoke til grønnsakene har blitt møre.
Bruk en stavmikser eller en blender som tåler varmt innhold for å kjøre til en glatt suppe
Juster med mer væske om du synes suppen er for tykk.
Smak til med salt og pepper.
TOPPING:
Crispy spekeskinke – stekt i mikro, stekeovn eller stekepanne
Rød linser – ferdigkokt på kartong
Grovhakket cashewnøtter – evt. peanøtter
Vårløk
Koriander
En skvis limejuice
TIPS!
Bytt ut gulrot med gresskar, for en annen vri!