Enkelt tilbehør som mellommåltid eller som en del av en større salat!
Jeg jobber meg stadig igjennom «ukjente» matvarer, og tunfisk er ikke en matvare som har vært en del av kostholdet mitt tidligere.
Jeg har vel alltid hatt litt den «kattemat»-holdningen, og jeg må si at jeg fortsatt fikk litt den følelsen da jeg åpnet boksen. Allikevel har jeg fått en så stor nysgjerrighet for å utforske matvarer.
Skal du gjennomgå en endring er det blant annet viktig at man nettopp endrer måten man tenker på, og at man tar andre valg. Hvis ikke faller man rett tilbake til gamle vaner og rutiner.
Nok om det – tid for mat!
Jeg toppet noen agurkskiver med tunfisksalaten – men den er også god på f.eks riskaker, annen kjeks eller i lomper/speltlompe-chips.
INGREDIENSER:
- Tunfisk – i vann
- Dressing* – gresk yoghurt, lettrømme, creme fraiche eller lignende
- Finhakket rødløk
- Vårløk – kutter i tynne skiver
- Litt ekstra krydder – hvitløk, chili, pepper og persille
- Sitronsaft
*Jeg kom over denne dressingen en handel tur på Coop Obs, og måtte prøve den. Den var god på smak, men jeg tilsatte litt ekstra krydder allikevel. Neste gang skal jeg lage min egen dressing, og prøve med litt andre krydder.
FREMGANGSMÅTE:
Bland ingrediensene sammen, og smak til med krydder.
Jeg lagde av en halv boks tunfisk og et par spiseskjeer dressing.
Det er bare å være kreativ og bruke matvarer man har/liker. Tomat er nok sikkert godt å blande inn også
Fru skeptisk ble virkelig overrasket over hvor godt det var, og kommer helt klart til å spise det igjen – i tillegg har jeg flere andre varianter allerede planlagt at jeg må prøve ut.
Tips og inspirasjon tas alltid gjerne i mot!
Ta i mot utfordringer med et åpent sinn, og fokuser mindre på nei/kan ikke/klarer ikke.
Ofte sier jeg nettopp dette til sønnen min, og tar meg selv i å ikke si det til meg selv:
Skal du lære noe nytt må du øve og øve. Noen ting tar lenger tid, men gir du ikke opp er det utrolig hva du kan få til.