Nydelig hverdagsmiddag – som er super for både små og store!
Milde smaker, men allikevel virkelig himmelsk og smakfull.
En middag det også er veldig lett å ta med barna på å lage.
Skrelle gulrøtter, skjære poteter, røre i sausen.
Det er mye som de små kokkene kan hjelpe til med!
Det er litt ekstra stas å sette maten på bordet når de små i huset sier:
«Disse nydelige gulrøttene lagde jeg»
Enda bedre blir det da når resten av gjengen gir retten to store tomler opp og skraper tallerken.
Suksess!
INGREDIENSER:
- 5 dl vann + 1 buljongterning – evt 5 dl kraft
- 1 hønsebuljongterning
- 4 gulrøtter
- 1 gul løk
- 1/2-1 purre – litt avhengig av størrelsen
- 4 mellomstore/store poteter
- 4 kyllingfileter
- 2 ss smør – jeg brukte ekte meierismør
- 2 ss hvetemel
- 2 dl lettere matfløte/melk. Enten bare matfløte eller 50/50 matfløte og melk.
- Salt
- Pepper
- Hakket persille – utrolig godt oppi, men ikke nødvendig
FREMGANGSMÅTE:
Skjær opp alle ingrediensene i nokså like store biter.
Mindre biter kortere tilberedningstid.
Smelt smøret i en kjele.
Rør inn hvetemel og spe litt og litt med vann/kraft til du får en glatt saus.
Tilsett melk/fløte og evt buljongterning, og la det småkoke et par minutter slik at melsmaken forsvinner.
Legg oppi grønnsaker og kylling.
Sett på lokk og la alt småkoke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennomkokt.
Tiden kommer an på hvor stor bitene er, men dette tar ca 15-20 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett gjerne litt hakket persille rett før servering.