Festmat til hverdags!
Her i huset elsker vi mat med krydder og mye smak.
Ungene blir oppdratt på hvitløk og chili!
I butikkhyllene finnes det utrolige mange ulike varianter på «ferdigpakker».
Krydderblandinger, sauser, ferdigretter som bare skal varmes opp osv.
Disse inneholder gjerne unødvendig mengder salt og sukker.
Ja, mange orientalske retter inneholder ofte veldig mange ulike krydder, men resultatet er så godt!
Heldigvis har også slike krydder lang holdbarhet!
Nå finnes det også krydderblandinger som ikke er tilsatt unødvendig mengder salt og sukker, men velger du en med salt er det greit å redusere ekstra salt du selv tilsetter.
Så man behøver hverken et skap fullt av forskjellige krydder og heller ikke måtte tilbringe flere timer på kjøkkenet!
Det er dagens middaginspirasjon et smakfullt bevis på.
En middag som fint kan nytes til hverdags som på en lørdagskveld!
INGREDIENSER:
- 3-4 kyllingfiléter-
- 2 ss tikka masala kryddermiks – evt pasté
- 1 liten gul løk
- 1/2 ts ingefærpasté – evt ferskrevet ingefær
- 1 fedd hvitløk – evt 1/2 ts hvitløkpasté
- 1 god ts tomatpure
- En boks hermetiske tomater
- 2/3 boks yoghurt naturell
- 1-2 ss finhakket frisk koriander
FREMGANGSMÅTE:
Start med å finhakke løk og hvitløk
Skjær kyllingen i terninger.
Varm opp stekepannen. Stek kyllingbitene.
Tilsett løk, og la det surre sammen til løken har blitt gylden.
Bland inn hvitløk, ingefær, kryddermiks og tomatpure.
Stek videre i et par minutter.
Tilsett hermetiske tomater.
La alt småkoke i 15-20 minutter.
Når sausen har tyknet litt skrur du ned platen slik at det ikke koker.
Tilsett yoghurten og bland det godt sammen.
La sausen få opp temperaturen igjen – uten at det når kokepunktet.
Dette er for å unngå at yoghurten skiller seg fra sausen.
Rør inn litt finhakket frisk koriander på slutten.
Smak til med salt og pepper.
Her servert med byggris, yoghurt naturell og en enkel salat.
Topp det hele med litt ekstra frisk koriander.
En skvis frisk limejuice over byggrisen er også en spennende vri for å balansere krydderet i sausen.
Det er også godt med nanbrød ved siden av.
Perfekt for å få med seg all den deilige sausen på fatet!
Bruk selvfølgelig annen ris om du ønsker det – f.eks jasminris eller fullkornsris.
Revet blomkål er et lavkarbo-alternativ som også har blitt veldig populært.