Ekstra gode blir det om du dypper eller pynter med litt sjokolade!
Skikkelig digge og næringsrike energibarer, som er perfekt å ta med på tur eller pimpe opp lunsjen!
Du kjenner sikkert til disse populære mellombarene..?
Billig godis i forkledning, laget av mye rart.
Fyll heller på med god og langvarig energi for kroppen!
Men du.. Jeg kjøpte også disse mellombarene i god tro før.
«De inneholder jo bare 96 kcal…»
Mer kunnskap = mer bevissthet på hva jeg vil fylle kroppen med!
Inspirasjon til andre digge oppskrifter:
Sukkerfrie havrekuler
Nydelige og mektige energikuler
Saftige PB&J-muffins
INGREDIENSER – 12 stk:
- 100 gram mandler
- 100 gram peanøtter – salte eller usaltet
- 100 gram havregryn
- 2 ss chiafrø
- ca. 80 gram tørket frukt
- 100 gram SukrinSirup – evt. lønnesirup/honning*
- ca. 170 gram naturlig peanøttsmør
- 30 gram kokosolje – ca. 2 ss
- evt. 2-3 ss vann
*Evt. rørsukker eller dadelpaste, men da juster mengden ned noe.
FREMGANGSMÅTE:
Ha mandler, peanøtter og 1/3 av mengden havregryn i en food prosessor eller blender.
Bruk puls-funksjonen et par ganger,
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm sirup, peanøttsmør og kokosolje på middels varme en liten kjele til alt har smeltet sammen.
Ha nøttesmør-blandingen oppi bakebollen og bland alle ingrediensene godt sammen. Bruk gjerne hendene!
Ha bakepapir i en form, slik at det blir lettere å løfte baren ut av formen.
Størrelsen på min form var 17 cm x 23 cm.
Overfør blandingen fra bakebollen over i formen.
Bruk f.eks baksiden av en skje eller bunnen av en kopp til å presse og samtidig glatte ut overflaten.
Sett i kjøleskapet i et par timer.
Smelt sjokolade forsiktig i mikro eller over et vannbad. La den temperere seg litt på benken.
Løft ut av formen, og skjær i barer.
Pynt med eller dypp i sjokolade.
Oppbevar barene pakket inn i mellomleggspapir.
Det er vel ingen tvil:
Aller best blir de med mørk sjokolade på toppen! Nam!
De er super-enkle å lage, og holder seg fint til kjøleskapet i opptil to uker!
Du kan også oppbevare de i fryseren, og dermed tiner de i matboksen.
Husk!
Du må ikke følge oppskriften helt slavisk.
Tenk at massen ikke skal være for tørr, og at ingrediensene vil sette seg i kjøleskapet. Juster med nøtter og tørket frukt som du har og liker.