Liten innsats som gir et fantastisk resultat!
+ en liten dose tålmodighet da!
Eltefri bakst krever litt mer heving, men det ordner seg selv på kjøkkenbenken.
Rør sammen ingrediensene. La deigen heve. Over i en form. Litt heving til. Stek. Nyt!
Rester puttes i fryseren! Hvis det blir noe igjen..
Det er nemlig kamp om dette deilige brødet, og ungene vil gjerne ha det med i matboksen.
Nystekt focaccia, eggerøre og crispy spekeskinke – terningkast 6!
Her er oppskrift på en annen gjenganger i huset:
Eltefrie grove rundstykker
INGREDIENSER:
- 300 gram sammalt speltmel – evt. siktet hvetemel*
- 200 gram siktet hvetemel – evt. sammalt hvetemel*
- 1/3 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 4 dl kaldt vann
*Andre alternativer er fullkornsmel eller bruk kun en meltype om du ønsker
FREMGANGSMÅTE:
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Rør inn vann. Deigen vil være ganske klissete, og det er helt riktig.
Sett på lokk eller dekk med plast.
La bakebollen stå på kjøkkenbenken i 10-12 timer.
Om det går litt over er ikke det krise heller!
Finn frem en ildfastform. Min form hadde størrelsen 24×24 cm. Du kan også bruke en rund springform
Det er ikke behov for bakepapir i bunnen, men gjør det enkelt å få brødet ut av formen.
Smør 1-2 ss olje på bunnen/bakepapiret.
Ha deigen over i formen.
Trykk deigen utover, og bruk fingertuppene til å lage groper.
Ha et par spiseskjeer olje på toppen og strø over litt havsalt.
Dekk formen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la den etterheve i ca. 30-45 minutter.
Forvarm stekeovnen på 225 grader varmluft.
Sett formen på nederste rille, og stek i ca. 35 minutter.
Følg med på slutten av steketiden, da total steketid vil variere fra ovn til ovn.
Ha brødet over på en rist, og la den avkjøle seg i minimum 10 minutter før det begynner å skjære.
TIPS!
Trykk ned terninger av fetaost i deigen før steking.
Hakket soltørket tomat er også en klassisk smakstilsetning.
Så luftig!
Bakes jevnlig og er et must å ha i tilgjengelig i fryseren!
Nydelig som «brødskive» eller som tilbehør til for eksempel suppe eller grillmat.