En oppskrift som krever litt tålmodighet, men liten arbeidsinnsats!
Resultatet er et luftig og saftig brød, og denne gangen med ekstra gode smaker!
Rør sammen deigen i kveld før du legger deg. La den hvile på benken til i morgen ettermiddag, og nyt nystekt focaccia til middag i morgen.
Rester kan fryses eller brukes i matpakka. Ungene jubler når de får focaccia i matboksen! #hverdagsmagi
Så enkelt og godt, og en pimpet versjon av en av de mest brukte oppskriftene mine!
Den oppskriften finner du HER!
Tips!
Legg fetaost og soltørket tomat på halve siden, så har du to ulike varianter.
Her er f.eks barna ikke stor fan av soltørket tomat
INGREDIENSER:
- 500 gram mel – eks. 300 gram speltmel og 200 gram fullkornsmel
- 1/3 ts tørrgjær
- 4 dl kaldt vann
- 1 ts salt
Topping før steking:
- Fetaost
- Soltørket tomat
- Tørket rosmarin
- Havsalt
FREMGANGSMÅTE:
Bruk en slikkepott og rør sammen mel, gjær og vann. Tilsett salt og rør alt raskt sammen.
Sett på lokk eller kle med plast, og la deigen hvile på benken i minimum 10 timer.
Krøll sammen bakepapir og legg i bunn av en ildfast form, så får du den enkelt opp av formen etter steking. Min form er 24×24 cm i størrelse. Du kan også bruk en rund springform.
Smør 1-2 ss olje i bunnen/oppå bakepapiret.
Ha deigen over i formen og trykk den utover. Lag groper med fingertuppene
Smør over litt olje på toppen.
Fordel fetaost og soltørket tomat på toppen. Trykk begge godt ned, slik at de ikke blir brent under steking.
Topp med tørket rosmarin og havsalt.
Dekk formen med plast eller kjøkkenhåndkle, og la den etterheve i ca. 30 min.
Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft.
Sett formen inn på nederste rille, og stek i ca. 35 minutter.
Følg med på slutten og legg eventuelt et bakepapir over slik at toppen ikke blir for stekt.
La brødet avkjøle seg på en ris i 10 minutter.
Rester kan fryses eller spises de neste dagene!
Tips!
Pisket urtesmør er et helt himmelsk tilbehør til nystekt focaccia!