La grønnsakene få skinne!
Denne grønne shakshukaen er et enkelt, raskt, billig og næringsrikt måltid #grønterskjønt
Bruk oppskriften som inspirasjon, og leke med andre grønne grønnsaker!
Dette er en perfekt oppskrift for å redde slappe grønnsaker eller for å prøve ut en helt ny grønnsak-
FROKOST-INSPIRASJON!
SUNNE OG METTENDE MATPAKKE-VAFLER
PORSJONS-OMELETT PÅ GLASSKRUKKE
GULL-YOGHURT MED DEILIG TOPPING
INGREDIENSER:
- 1 gul løk
- 200 gram fersk spinat – evt. Grønnkål
- 1 squash
- 1 grønn paprika
- 1-2 finhakket hvitløksfedd – evt. hvitløkspulver
- 1 toppet ts spisskummen
- Saften fra 1/2 sitron
- Salt og pepper
- 6-8 egg
Tilbehør:
- Fetaost
- Yoghurt naturell
- Chiliflakes
- Avokado
- Vårløk
- Koriander
FREMGANGSMÅTE:
Skjær løk og paprika opp i mindre biter.
Spinaten kan også gjerne kuttes opp.
Grovriv squashen.
Varm opp stekepannen med litt vann eller olje.
Surr løken i pannen til den har blitt blank.
Tilsett squash, paprika, spinat, hvitløk og krydder.
La alt steke videre i pannen i ca. 5 min.
Rør jevnlig rundt.
Lag groper til antall egg du vil ha, og knekk et egg oppi hver grop.
Legg på et lokk.
Ønsker du smilende egg lar du alt putre på middels varme i ca. 7 minutter.
Legg shaksukaen over på fat.
Server med fetaost, koriander, avokado, vårløk og yoghurt
+ chiliflakes for litt ekstra varm.
Nystekte eltefrie grove rundstykker eller hjemmelaget knekkebrød er godt som tilbehør!
Pssst! Rester av denne er skikkelig godt