En artig variant av en av de mest populære oppskriftene her inne
Proteinrike og grove scones nå som saftige lussekatter! 😍
Er det ikke søte?
Skrukkete og ganske så uperfekte, men smaker skikkelig godt!
Perfekte lussekatter for de utålmodige, siden det tar ca. 30 minutter å lage disse fra start til slutt.
Metter godt også! 🤗
I et tidligere innlegg kan du finne oppskrift på saftige og nydelig lussekatter (gjærbakst) – klikk HER!
INGREDIENSER:
- 2 dl havremel
- 2,5 dl mel – jeg bruker 2 dl fullkornsmel og 0,5 dl hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 0,5 dl SukrinGold
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts ekte vaniljesukker – evt. litt vaniljepulver
- 1/2 ts havsalt
- 1 ts gurkemeie
- 30 gram romtemperert meierismør
- 3 dl kesam – evt. annen fyldig yoghurt
Til pynt: Økologisk rosiner og egg til pensling
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Ha alle ingrediensene og en kjøkkenmaskin og elt rask sammen. Du kan også røre sammen for hånd, og kna deigen. Jobb så raskt så mulig, for det vil gi et lettere resultat.
Rull ut pølser av deigen. Det hjelper å legge et lett press ned på benken når du ruller til pølser for at deigen skal holde seg sammen. Det er ikke helt det samme å jobbe med denne deigen, som f.eks gjærbakst. Unngå for mye ekstra mel.
Lag ulike lussekatt-former, og legg over på bakepapir.
Pynt med rosiner, og evt. pensle toppen med et sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.
Lussekattene er ferdig når de er gylden på undersiden.
Avkjøl på en rist.
Nyt gjerne mens de fortsatt er varme ❤️
Disse har jeg også brukt som matpakkefyll til ungene!
De som blir igjen kan også fryses, og nytes senere