Mørk og mektig smak!
Liker du chunks eller mindre biter?
Du kan enkelt få til begge deler med denne oppskriften!
Fordel halvparten på en side av bakebrettet som mindre klumper, og resten av blandingen bedre spredd utover på andre halvparten.
Du trenger heller ikke følge oppskriften helt slavisk!
Scroll litt lenger ned for flere tips/alternativer.
Luksus-frokost og hverdagslykke!
Nøtter kan velges etter smak/det du har tilgjengelig
Chiafrø kan sløyfes, men bidrar med gode næringsstoffer, og binder granola litt sammen.
Kokosolje kan byttes ut med nøttesmør, smeltet meierismør eller tahini
Havregryn kan delvis byttes ut med f.eks hirseflak eller mer nøtter
INGREDIENSER:
- 2-3 modne mellomstore bananer – ca 250 gram
- 3 ss kokosolje
- 3 ss SukrinSirup gold – evt. lønnesirup eller honning
- 5 dl havregryn
- 30 gram bakekakao – ca. 2 ss
- 20 gram chiafrø – ca. 2 ss
- ca. 100 gram hakket nøtter – jeg brukte 60 gram pekannøtter og 40 gram mandler
- 1 ts maldonsalt
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 125 grader.
Bruk en stavmikser eller mos bananene godt med en gaffel
Varm opp kokosoljen slik at den blir flytende.
Bland kokosolje og sirup sammen med banan.
Hakk opp nøtter i ønsket størrelse.
Ha opp alle ingrediensene i bollen, og rør godt sammen.
Fordel blandingen på et bakebrett, og stek i ca. 1 time.
Er du utålmodig kan du skru på gradene og dermed redusere steketiden, men da er det ekstra viktig å følge med så ikke granolaen blir brent.
Brent «sjokolade» er ikke noe godt.
Rør underveis i steketiden.
La granolaen avkjøle seg før du har den over på en lufttett krukke.
Enda mer sjokolade?
Etter den har avkjølt seg kan du røre inn hakket mørk sjokolade eller rå kakaonibs!
I skåla har jeg:
Sjokolade-proteinkrem
Tinte bringebær
Kakaonibs
SukrinGold
Peanøttsmør