Saftige og nydelige!
Søndag føler jeg er en klassisk bakedag, men disse går så fort å lage at kan også fint bakes på en helt vanlig hverdag!
Dette er en enkel oppskrift som krever lite arbeid og tar liten tid.
Boller til hverdags som til helgekosen!
Disse er saftige og samtidig mektige – og uten tilsatt sukker.
Sconsene er ypperlig som turmat og kan utmerket fryses.
Enda bedre ble det da jeg smurte på et lag med lemon curd.
Virkelig fantastisk!
Oppskrift på sukkerfri lemon curd finner du HER.
INGREDIENSER:
- 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
- 90 gram havremel (ca 2 dl)
- 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
- 1 ss bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- 30 gram lett margarin – rett fra kjøleskapet eller romtemperert meierismør
- 250 gram mager kesam
- ca 50 gram frosne blåbær
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin slik at alt blir blandet fort sammen.
Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.
Når deigen har blandet seg godt sammen tilsetter du blåbærene og elter kun noen sekunder til på høy hastighet.
For mye elting resulterer i moste blåbær og en lilla deig.
Strø litt ekstra mel utover kjøkkenbenken.
Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over.
Trykk deigen lett ned og vend noen ganger, slik at den ikke fester seg til underlaget.
Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse. Trykk ut sirkler med en utstikker eller f.eks et glass.
Legg sconsene over på et bakepapir.
Jeg penslet med et pisket egg, men det er absolutt ikke nødvendig.
Det har ikke noe å si for smaken, men sconsene vil få en mer gylden farge.
Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter.
De er ferdig når de har fått en gylden farge på undersiden
La de avkjøle seg noen minutter på en rist – NYT!
Siden disse ikke krever noe heving tar det ikke noe mer enn 20-30 minutter fra start til slutt før du kan nyte disse.
Perfekt for sultne og utålmodige barn som ikke har tid til å vente på både forheving og etterheving!
Eller som en ekstra digg kveldsmat på en helt vanlig hverdag.
Eventuelle rester passer ypperlig i matboksen!
TIPS:
Bytt ut blåbær med sjokoladebiter for en luksusvariant