Og med litt hakket sjokolade har du en himmelsk kombinasjon!
En veldig enkel oppskrift, som metter utrolig godt
OG dekker dette berømte søtsuget på totalt 20 minutter.
Dette er en perfekt oppskrift som de små kan være med på også. Krever litt arbeid, og ikke minst kort ventetid før godsakene står på bordet.
INGREDIENSER:
- 1 godt moden banan – mer moden mer naturlig sødme
- 50 gram havregryn små – ca 1 dl
- Sukkerfri sjokolade hakket i biter
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Mos bananen i en skål til det er minimalt med klumper. Bland inn havregryn, og la havregrynen trekke til seg litt av væske i ca 10 minutter.
Bland inn ønsket mengde sjokolade.
Fordel «deigen», ca 1 ss, på bakepapiret. Jeg fikk 8 kjeks.
Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter. Mine stod ca 17 minutter slik at de ble mest mulig crispy på utsiden.
Du kan også skru av ovnen når steketiden er over, og la de stå litt mer inni der med døren på gløtt. Jeg liker at de er sprø på utsiden og myke inni.
De er aller aller best helt nystekte, så her er det bare å kaste seg over de etter at de har fått avkjølt seg et par minutter!
Disse forsvinner på null komma niks her! Og er en stor hit hos ungene her i huset.
Sjokolade kan f.eks byttes ut med rosiner eller nøtter.
Du kan også smake til med litt kanel hvis du liker det.
De som eventuelt ikke blir spist om kan fint fryses, og da f.eks brukes som matpakkefyll eller som noe søtt til kaffen til en senere anledning.
«Kjeks» til kvelds – ja takk!
[…] Det tidligere innlegget finner du HER. […]
[…] Siden kaffe-latten inneholder blant annet gresskarpure og litt ekstra krydder får den en mer fyldig konsistens også. Ekstra kos med et par sunne og enkle banan+havregryn-kjeks […]