Do it with passion!
Pannekaker er en stor favoritt – hos alle her i huset.
Med en basisoppskrift kan toppingen varieres til det uendelig.
Pannekake-buffet f.eks er veldig populært.
Med flere skåler fylt med ulike toppinger er det veldig stas å sette sammen sitt eget pannekaketårn.
Disse kan lages både med og uten proteinpulver – så det er ikke behov å gå til innkjøp av dette hvis du ikke har det.
Selv er jeg veldig glad i sødmen det tilfører pannekaken + at det øker proteininnholdet i måltidet.
Pasjonsfrukt føles som en litt luksuriøs frukt – og ikke blant de billigste i fruktavdelingen.
Mango er en godt alternativ, som også gir en nydelig friskt løft.
Lag gjerne større mengder saus.
Det som blir igjen kan man da f.eks fryse ned i isbitformer, og dermed har man ferdigpreppet topping klar for 1-2-3 tilgjengelig i fryseren.
Nydelig på pannekaker, is, havregrøt eller yoghurt med granola.
INGREDIENSER:
- 50 gram havremel*
- 1/2 ts bakepulver
- En dæsj vaniljepulver – kan sløyfes
- 1 ss sukrin gold
- 0,5-1 dl melk etter ønske – det kan være behov for mer væske om man bruker proteinpulver
- 1 egg – evt. kun eggehviten
*Bytt ut f.eks 10 gram havremel med proteinpulver med vaniljesmak. Det gir veldig god smak.
FREMGANGSMÅTE:
Bland de tørre ingrediensene.
Skill eggehviten og plommen hver for seg.
Tilsett melk og eggeplommen med det tørre.
La blandingen stå litt på benken slik at havremelet får trukket til seg litt væske.
Stivpiske eggehviten og vend forsiktig inn i røren.
Stek pannekakene på middelssterk varme.
Pasjonsfruktsaus:
Skrap ut innmaten i et par pasjonsfrukter.
Sil av frøene slik at du bare har sausen.
Smak til med sukrin melis hvis du synes den er for syrlig.
Lag dobbel porsjon av pannekakene, så har du til dagen etterpå også.
Eller del med en du er glad i!
#pannekaketårn – en evig klassiker!