Et fantastisk balansert og næringsrikt måltid!
Like godt til frokost – som forsåvidt middag.
Havregrøt er en klassisker – og et måltid jeg spiser daglig.
Jeg blir ikke lei, og har hovedsaklig spist søte versjoner.
Som den matnerden jeg er tenker jeg mye på mat og ulike varianter av alle slags måltider.
Tanken startet vel som risotto, og så lot jeg tankene vandre videre på hva som kunne brukes for å lage noe lignende.
Siden havregryn er en stor del av kostholdet mitt ble det et naturlig valg da jeg tittet ned i kjøkkenskuffen
Jeg angrer ikke – og nå er jeg hekta
Havregryn har en naturlig sødme, og er fast i pannekakerører og annen bakst.
Men – Jeg er også veldig glad i kombinasjonen søtt og salt.
Tankevandring: salt karamell…. så svak så svak!
Dermed ble denne kombinasjonen til:
Havregrøt med stekt egg, cispy kalkunbacon, avokado og chiliflakes.
INGREDIENSER:
- 50 gram havregryn
- 2 – 2,5 dl væske – vann og/eller melk
- 1 ss soya saus
- Pepper – og evt litt salt*
- Urter om du har – jeg brukte hakket persille
*Husk at soya saus er veldig salt, så om du bruker det kan det være greit å begrense mengden vanlig salt
FREMGANGSMÅTE:
Kok havregrøten i en kjele som vanlig.
Bruker du store eller lettkokte havregryn krever de kortere koketid enn steel cut.
Grøten kan også tilberedes i mikroen.
Rør inn soya saus og kvern over pepper.
Legg på ønsket topping.
Denne varianten ble toppet med et speilegg, kalkunbacon og avokado.
Steel cut-havre er spesielt god til denne varianten av havregrøt.
Den har litt mer motstand i tillegg til å ha en litt mer markant smak. Anbefales!
Tidligere spiste jeg hverken kokt eller stekt egg. Helt utrolig å tenke tilbake på egentlig.
Det jeg ikke likte som barn er historie.
Få med deg topplokke når du skal gjøre endringer i livet.
Det er helt nødvendig for at endringene skal vare.
Livsstilsendring – ikke diett!
Nå har forbruket av egg i uka økt betraktelig, og jeg er spesielt svak for rennende plomme. Trenger ikke smør når man har den deilige gule «sausen» som setter smak på maten.
Wow!
The ultimate salt porridge.
Thank you for the recipe
[…] Havregrøt med “salt” topping […]