En klassisk norsk dessert
Kombinasjonen mellom det friske, syrlige, søte og crispy.
To tomler opp!
En dryss med hakket mørk sjokolade tror jeg ville også vært en godt tilskudd til denne desserten.
Varier smakskombinasjonene med å f.eks bytte ut et av lagene med moste jordbær.
INGREDIENSER:
- Hjemmelaget eplemos uten sukker
- Ristet havregryn*
- Yoplait dobbel 0 % vanilje – alternativer pisket krem, gresk yoghurt vanilje, mager kesam vanilje.
- Karamelliserte valnøtter
*Jeg rister havregryn sammen med sukrin gold og litt vaniljepulver (kan fint sløyfes) på middels varme i en stekepanne til havregrynen blir gylden.
FREMGANGSMÅTE:
Eplemos, havregryn og yoghurt legges lag på lag i et glass.
Topp med ønsket nøtter.
Norske epler er virkelig gode – så pass på å nyte de mens det er sesong!
Denne oppskriften kan selvfølgelig tilpasses.
Epler kan byttes ut med pærer – eller plommer.
Havregryn kan byttes ut med knust kjeks eller ristet puffet havre
Yoghurten kan byttes ut med flere alternativer som nevnt i oppskriften.
Barna mine elsker også denne desserten – eller kveldsmat som de fikk det som her om dagen
Hverdagsluksus!
[…] TILSLØRTE BONDEPIKER MED HJEMMELAGET EPLEMOS […]