Sunn is hver dag?
Enkle oppskrifter for å gjøre sunne valg i hverdagen som ikke føles så avansert og tidkrevende.
Ja takk!
Jeg forstår at det for mange kan friste lite å fylle opp skuffer og skap med haugevis ulike produkter.
Det er også mange som ikke helt deler den samme interessen for å kunne stå i timesvis på kjøkkenet.
Jeg elsker å være på kjøkkenet, og det er mitt lille fristed.
Samtidig har jeg alltid mange prosjekter på gang, og dermed må prioritere tiden.
Matprepping hjelper meg å kutte litt ned på tidsbruken på kjøkkenet, og heller mer tid til familien og trening.
Frokost, lunsj og mellommåltid preppes blant annet for flere dager i slengen.
Sunne hverdagsdesserter er også et must å ha lett tilgjengelig.
Som denne:
Porsjonsbokser med «nicecram»
Jeg kjøper alltid store mengder banan om gangen.
Noen spises før de blir overmodne, men mange får ligge frem til de ser brune og kanskje ikke like fristende ut.
Det er da de har blitt ekstra søte og gode.
Bananene skrelles, kuttes opp i biter, og fryses i store fryseposer.
Så for dere som ikke har vært borti denne nydelig hverdagsdesserten:
«Nicecream» er frossen banan kjørt i en blender/food prosessor til den får en konsistens som ligner på soft is.
I en periode droppet jeg å lage det – nettopp fordi jeg ikke orket å styre med denne blenderen hver gang jeg skulle ha en porsjon.
Blenderen sliter også med å lage mindre porsjoner, og derfor føltes det tidkrevende og ekstra mye styr.
Større porsjoner = tidsbesparende og mindre oppvask!
INGREDIENS:
- Frosne bananbiter
FREMGANGSMÅTE:
Ønsket mengde frosne bananbiter tilsettes food prosessoren/ blender.
Sett maskinen på full guffe til du har en glatt «is».
Fordel i bokser og sett i fryseren.
Konsistens som soft-is om det spises med en gang
Den får en fastere konsistens om det får noen timer i fryseren.
Det fryser aldri helt hard, så kan nytes rett fra fryseren
Jeg veier opp slik at jeg har 100 gram i hver boks, men dette tilpasser man etter sine behov.
Siden «isen» ikke stivner ordentlig i fryseren, kan også hele blandingen puttes i en stor boks.
Da kan man bare bruke en skje til å scoope ut ønsket mengde over i en skål.
Boksene er kjøpt for en billig penge hos Biltema.
De ble tidligere brukt da jeg lagde barnemat til minstefrøkna.
Deilig «is» raskt tilgjengelig.
Enten som et lite mellommåltid/kveldskos for seg selv eller med deilig topping.
Nydelig også som topping på f.eks et pannekaketårn.
En stor suksess hos ungene i heimen!
TIPS:
Tilsett kakao (bakekakao eller råkakao) for en deilig sjokoladeversjon!
Gjerne med en liten klype havsalt for å balansere det søte.
På 1-2-3 kan du slenge sammen et næringsrikt måltid etter trening eller når søtsuget melder sin ankomst!
I tillegg slipper man å tenke på å vekke hele huset med blenderen om kvelden etter at ungene har lagt seg + oppvask av blenderen hele tiden..
#jatildesserthverdag
[…] kjeksen er også godt å knuse på toppen av f.eks nicecream eller […]
[…] “Nicecream” f.eks er en gjenganger som hverdagsdessert hver eneste uke. Frossen banan er også en fast ingrediens i smoothier, som ofte blir laget til kveldsmat til ungene. […]
[…] legges inn under temaet «matprepping. Som regel lager jeg alltid flere porsjoner med «nicecream» når jeg først lager. Det samme gjør jeg med denne sjokolade-varianten!Det skal være enkelt å […]
[…] 1 ingrediens nicecreamSjoko-nicecreamJordbær-nicecream – 2 ingredienser […]
[…] er digg som topping på mer enn bare yoghurt!NicecreamChiapuddingSmoothiebolleeller helt enkelt bare med […]