Her snakker vi skikkelig dessert til frokost!
Kremete og mektig, men samtidig friskt på grunn av bærene.
Og denne har faktisk tatt over for mine faste pannekaker til frokosten – det sier jo litt.
Dere som har fulgt bloggen en stund vet jo hvordan det er med meg og pannekaker!
Når jeg prepper dette til flere frokoster blander jeg alle ingrediensene i en boks/krukke og legger topping oppå samtidig. Jeg har i det siste brukte en blanding mellom frosne bringebær og jordbær.
Denne frokosten lager jeg for 3 dager i slengen.
Som dere sikkert har sett de siste ukene har jeg selv preppet mye mat, og har en innarbeidet rutine på nettopp dette.
Jeg mener det er mange fordeler med matprepping.
Blant annet: lettere å ta sunne valg, tidsbesparende og billigere.
INGREDIENSER 1 porsjon:
- 40 gram havremel (havregryn)
- 10 gram peanøttmel*
- 1 god ts sukrin gold
- 1 beger yoplait vanilje – eller annen yoghurt
- 0,8 dl melk
- En klype salt
*Du kan også bruke vanlig peanøttsmør hvis du ikke har peanøttmel. PB2 kan også brukes.
Topping:
- Jordbær eller andre bær – evt sukkerfritt syltetøy
- Hakket nøtter eller peanøttsmør
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen alle ingrediensene til kjøleskapsgrøten i en skål eller boks. Sett i kjøleskapet i noen timer/natten over.
Jordbærene lar jeg tine og mose med en gaffel.
Tilsett litt søtning om nødvendig.
Du kan også tilsette 1-2 ts chiafrø for å booste frokosten med enda mer sunnhet – fiber, sunt fett og proteiner.
Peanøttmel kan også f.eks byttes ut med proteinpulver – og på det markedet finnes det utrolig mange forskjellige smaker og varianter.
Du kan også røre inn peanøttsmør i grøten.
Jeg har også blitt veldig glad i maca som en del av kostholdet.
Gjør et google-søk for å lese mer om helsefordelene med dette pulveret.
Kjøleskapsgrøt i ulike varianter er også en stor hit hos barna her i huset, og er perfekt når morgen er litt hektisk for små og store!