Lompepizza med deilig topping.
Spis fargerik mat som kroppen blir glad av! Godt for sjela også!
Topping kan varieres, men jeg har noen gjengangere for min del. Blant annet kombinasjonen delt i dette innlegget.
Lomper kan byttes ut med lefser eller f.eks pitabrød – eller selvfølgelig vanlig pizzabunn om du foretrekker det.
Har du pizzastein til grill kan du fint lage dette på grillen også.
INGREDIENSER:
- Lomper – eller det du ønsker å bruke som pizzabunn
- Grønn pesto
- Lettere spekeskinke – evt skinke, kylling, bacon
- Cherrytomater
- Ruccola
- Fetaost
- Syltet rødløk
- Avokado
- Hakket fersk koriander
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Jeg forsteker gjerne lompene noen minutter for en mest mulig crispy bunn uten av kantene blir for godt stekt.
Ut med lompene og på med topping.
Grønn pesto som saus.
Pesto blandet sammen med yoghurt/rømme/creme fraiche og så smøre det som base er også utrolig godt.
Legg på spekeskinke og cherrytomat og sett lompene tilbake i ovnen.
Når spekeskinken har fått farge, og lompene blitt crispy tar jeg de ut og strør over resten av godsakene.
Prikken over i’en – en frisk yoghurt dressing.
Dressingen består av:
Yoghurt naturell. ferskpresset sitronsaft, hvitløk, havsalt, pepper, persille og gressløk
Tomaten får en ekstra sødme etter en runde i ovnen. En nydelig syrlighet fra rødløken. Crunch fra ruccolaen. Friskhet fra dressingen.
Saltsmaken fra spekeskinken kommer enda mer frem etter en runde i ovnen.
Spekeskinke er en råvare generelt jeg har spist mye mer av i det siste. Stekes i panna og knuses over egg eller en salat. Det skal ikke mange skivene til for å sette prikken over i’en på en rett!
Sterke farger – rene råvarer – mye smak. Helt perfekt!
Del gjerne inspirasjon til topping!