Til frokost…
..lunsj, mellommåltid eller kveldsmat.
Mengden tørrvare i oppskriften justerer jeg etter hvor stort måltidet skal være og hvor mange pannekaker hver porsjon skal inneholde.
Pannekakene prepper jeg i en stor porsjon, og fryser ned i små fryseposer. «Food prep» er utrolig tidsbesparende for meg i en hektisk hverdag. Når jeg først er i gang å steke noen pannekaker kan jeg like gjerne stå noen minutter til og steke flere.
Søndager er naturlig en dag jeg bruker mye av min tid på kjøkkenet. Prepper mat (frokost, lunsj og mellommåltider), baker diverse matpakkefyll til ungene og fyller huset med lukten fra en god søndagsmiddag i ovnen.
Vi lager også ukemeny for middagene og storhandler en gang i uka. Ungene er med på å bestemme middager for kommende uka, og bidrar på kjøkkenet der de kan. Matglede skal skapes fra barna er små!
Siden jeg fryser noen av posene med pannekaker kan jeg enkelt variere frokosten om jeg ønsker i løpet av uka. Du kan f.eks lage ulike smaker, og mikse etter hva du har lyst på.
Tilbehøret varierer jeg også, så jeg blir virkelig ikke lei av dette måltidet. I en egen boks putter jeg oppi tilbehøret, og da forbereder jeg gjerne for et par dager om gangen. Enkelt å ha med seg på farta også, hvis man pakker med en liten skje i veska.
Som tilbehør har jeg alltid en form for nøttesmør, sirup fra Walden Farms eller zero topping fra Bodylab, sukkerfritt syltetøy og yoghurt/propud/kvarg/cottage cheese.
Prøv f.eks DENNE oppskriften på et himmelsk godt mandelsmør – billig, enkelt og sunt!
God metthetsfølelse frem til lunsj!
Oppskriften er på 5 porsjoner – siden jeg lager for mandag til fredag i slengen. Hver porsjon er på 4-5 pannekaker avhengig av hvor store jeg lager de.
En porsjon er da altså 30-50 gram proteinpulver, ca 1/2 ts bakepulver, 1 egg, væske). Gang opp antall porsjoner til så mange du ønsker å lage.
Smokin’ hot!
INGREDIENSER:
- 150-250 gram proteinpulver i vaniljesmak
- ca 2 ts bakepulver
- 5 egg
- Vann/melk
FREMGANGSMÅTE:
Bland proteinpulver, bakepulver og egg.
Tilsett vann/melk til du får en tykk røre Væskemengden kommer helt an på proteinpulveret.
Stekes på middelsvarme. Når pannekakene får en hinne og små lufthull er de klare for å flippes over.
Jeg sprayer ikke stekepannen min med noe, da det ikke er nødvendig i pannekakepannen jeg bruker.
Jeg fordeler pannekakene i 5 stabler, legger mellomleggspapir mellom hver av pannekakene og putter de i små fryseposer. Pannekakene tiner veldig fort. Kan enten tas opp kvelden før eller samme morgen.
Dette ble bare klin
Under steking?
Ble fine pannekaker, smakte litt rart. Hvilket proteinpulver bruker du?
Har brukt Bodylab med vanilje tidligere 🙂