Nystekt bakst på 1-2-3
Da vil jeg tro at ferien er over for de fleste, og hverdagslivet er tilbake.
Planlegging blir viktigere, og kvalitetstid i helgene blir enda mer verdifull. En rask titt i kalenderen avslører en aktiv høst, og derfor er det utrolig viktig for min egen del med gode rutiner slik at det meste går smooth.
Jeg håper i tiden fremover at jeg kan inspirerer med enkle og gode oppskrifter for en sunn hverdag – både for de travle dagene og når man har litt ekstra tid på kjøkkenet.
Matprepping er som jeg har nevnt mange ganger før noe jeg brenner for. Både i forhold til å lage store porsjoner når man først lager et måltid, eller å tilberede for flere måltider om gang. Frokost, lunsj og mellommåltid lager jeg for 2-3 dager om gangen. Jeg tenker også på ulike måltider jeg kan fryse ned, slik at jeg alltid har noe tilgjengelig når tiden er knapp.
Derfor er nettopp disse bagelsene er helt geniale. De slenges sammen på 1-2-3. Ferdig fra start til slutt på ca 20 minutter. Perfekt til en nydelig søndagsfrokost, og dermed også som matpakkefyll de neste dagene – eller som fyll i fryseren til senere.
INGREDIENSER – ca 8 stk:
- 90 gram havremel*
- 110 gram siktet speltmel – kan byttes ut annet grovt mel
- 10 gram bakepulver
- 30 gram smør – jeg brukte brelett, men du kan også bruke romtemperert meierismør
- 250 gram kesam – mager eller vanlig
*Jeg lager havremel selv ved å kjøre havregryn i en food prosessor/blender
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Bland alle ingrediensene raskt sammen – gjerne med en kjøkkenmaskin. Deigen kan føles litt glissete, så et tipser å bruke en spiseskje å forme bagelsen. Dypp skjeen i et glass med kaldt vann for å glatte ut overflaten og forme bagelsen til runde boller på ca 1,5 cm tykkelse.
Bruk den andre enden av skjeen til å lage bagel-hullet. Dypp gjerne enden av skjeen i vannet også slik at den glir enkelt rundt og ikke setter seg for mye fast i deigen.
Strø over DENNE krydderblandingen eller bruk det du har – valmuefrø, linfrø og sesamfrø. Et lite dryss havsalt på toppen gir mye smak.
Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn og størrelsen på bagelsen, men stek til undersiden har en gylden farge.
Denne krydderblandingen er så fantastisk, så har du ikke prøvd å lage den enda kan jeg anbefale den på det sterkeste. Favoritt hos både meg og gubben!
Resultat:
Saftige og nydelige bagelsen som har fylt hele huset med lukten av nybakst.Metter godt siden de inneholder godt med protein og fiber.
Bagelsene er milde på smak, og er dermed perfekte i matboksen for både små og store!
Her i heimen er ungene veldig glad i frø på toppen – og alle kjemper om flest topper fra brødkurven.
Frøene kan selvfølgelig utelates, eller erstattes med et dryss havregryn.
Topp eller bunn?
Åh disse MÅ jeg få prøvd. Vet du om de kan fryses og evt varmes opp igjen?
Ja, det kan de helt utmerket! Har alltid en porsjon tilgjengelig i fryseren.
[…] Proteinrike bagels – uten heving Enkle protein-rundstykker […]
[…] f.eks sammen oppskrift på proteinrike bagels uten behov for heving før du begynner på selve suppa. Innen bagelsene er ferdigstekte har også […]
[…] Proteinrike bagels – uten heving:Fylt med eggerøre, syltet rødløk, ruccola og lettere spekeskinke.Bagelsen hadde jeg laget på forhånd og tok opp fra fryseren. Syltet rødløk har jeg alltid i kjøleskapet i et stort norgesglass. […]