Del med en du er glad i…
…eller spis en nydelig og sunnere dessert to dager på rad!
#hverdagslykke
Kombinasjonen kokos og sjokolade er en klassiker, og veldig populær hos mange.
Selv på sommeren er jeg svak for sjokolade, og denne godsaken er en luftig og lett sjokoladekos – perfekt en varm sommerkveld!
TIPS:
Vend inn noen hakket sjokoladebiter før du heller blandingen i skåler. Godt med litt crunch og litt ekstra sjokolade er alltid deilig.
INGREDIENSER – 2 porsjoner:
- 2 gelatinplater
- 250 ml kokosmelk
- 10 gram bakekakao – eller råkakao om du foretrekker det
- Søtning – jeg brukte 2 ss sukrin gold
- 1 eggehvite
FREMGANGSMÅTE:
Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann.
Rist boksen med kokosmelk.
Du kan bruke både vanlig og lett. Den vanlige gir selvfølgelig en fyldigere smak.
Tilsett kokosmelken i en skål.
Rør sammen med bakekakao og søtning.
I en egen bolle stivpiskes eggehvite til du kan snu bollen opp ned.
Kok opp et par spiseskjeer vann i en liten kjele.
Klem ut overflødig vann av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet.
I en tynn stråle helles gelatin-væsken oppi kokosmelken mens du rører konstant rundt.
Vend inn stivpisket eggehvite.
Fordel over to glass og sett kjølig.
Etter et par timer i kjøleskapet har den fått satt seg.
Den kan også lages dagen før, og holder seg fint et par dager i kjøleskapet.
Toppingen var sukkerfri hvit sjokolade og mørk sjokolade.
Jeg bruker bare en ostehøvel eller et grovt rivjern for å lage dekorative flak.
Noen bær er også veldig godt på, og balanserer den mektige smaken med noe friskt.