Disse garanterer jeg blir at populære..!
I hvert fall for om du er like svak for sjoko-pålegg som meg.. 😇
Jeg vil anbefale deg å kjøpe hasselnøtter og lage eget hasselnøttsmør, selv om det gjør at fremgangsmåten tar litt ekstra tid. Kiloprisen på ferdig hasselnøttsmør synes jeg er ekstrem høy.
Inspirasjon til andre sjokolade-fristelser:
Hjemmelaget og nydelige sjokoladetrøfler
Sjoko-kjøleskapsgrøt med pisket kaffekrem
INGREDIENSER:
- 200 gram 70% mørk kokesjokolade
- 150 gram hasselnøttsmør*
- 1 god klype havsalt
*Andre nøtter kan også brukes, men da blir ikke den tydelige nutella-smaken
FREMGANGSMÅTE:
Start med å lage hasselnøttsmør. Da vil jeg anbefale at du bruker ca. 180 gram hasselnøtter, da det blir litt svinn i foodprosessroen + smaking.. 😁
Forvarm stekeovnen til 175 grader. og bak hasselnøttene i ca 12-15 minutter.
Bruk et kjøkkenhåndkle, og gni av så mye som mulig av det ytterste laget.
Ha hasselnøttene over i en kraftig blender/food prosessor og blend til nøttene har forvandlet seg til et nydelig hasselnøttsmør.
Smelt sjokolade over et vannbad eller forsiktig i mikroen.
Rør inn hasselnøttsmøret.
Ha over i en form, og topp med et dryss havsalt.
Jeg kler formen med bakepapir, slik at fugde-biten er lett å løfte ut etterpå.
Sett kjølig til sjokoladen har satt seg, minimum en time.
Løft sjokoladen ut av formen, og bruk en kniv til å skjære i biter.
Så er det bare å nyte! 🥰
Dette er også virkelig en nydelig spiselig gave å glede noen andre med! 😍