En knall-grønn og næringsrik suppe..
..som huket inn 2 x 👍 av begge ungene = får matnerd-hjertet til å boble litt ekstra! 😍
Skeptisk?
Eller blir du som meg skikkelig glad av fargerik mat?
Enda bedre når skåla er proppfull av god næring for kroppen, billige ingredienser og som krever liten innsats å lage!
Det er like artig når ungene skal prøve å gjette «hva har mamma puttet i suppa? (eller smoothien)».
Selv om jeg «lurer» inn flere grønnsaker, er det utrolig viktig at de også får vite HVA de har spist.
Skal nye matvarer ikke være like fremmed må de få vite at de faktisk har spist det + til og med bedt om å få en porsjon til!
Erter klarte de ikke å gjette i suppa denne gangen, men trodde grønnfargen kom fra spinat 💚
Psst!
Rester er gull! Enten som suppe til lunsj eller middag en annen dag eller som base til en grønn pastasaus!
INSPIRASJON TIL ANDRE NYDELIGE SUPPER:
Fyldig gulrotsuppe med kokosmelk
Tomatsuppe med linser og parmesan
INGREDIENSER – 3-4 porsjoner:
- 1 liten gul løk
- 2 hvitløksfedd – eller 1 ts hvitløkspaste
- 1/2 purre
- 1 stk brokkoli
- 1 pose frosne erter
- 2 buljongterninger
- 8-10 dl vann
- Salt og pepper
Ekstra smak: 1 god ts green curry paste
FREMGANGSMÅTE:
Hakk opp løk og evt. hvitløksfedd.
Surr i pannen med litt olje eller vann til løken har blitt blank.
Skjær hele brokkolien i mindre biter, inkl. stilken + purren.
Tilsett brokkoli, erter, buljong, vann og evt. curry paste i gryta. Rør godt rundt.
La suppen koke til brokkolistilken har blitt mør, noe som tar ca. 15-20 minutter.
Blend suppen glatt med en stavmikser eller i en blender som tåler varmt innhold.
Smak til med salt og pepper.
✨ Forslag til topping:
Crispy kikerter – Kokosmelk – Bipollen – Hempfrø – Gresskarkjerner – Vårløk – Chiliflakes
CRISPY KIKERTER:
- 1 pakke kikerter
- Salt og pepper
- 1 ss olje
Krydder: spisskumen – chili – paprika – hvitløk
Sett stekeovnen på 225 grader. Skyll kikertene og tørk bort væske.
Bland kikertene med olje, salt, pepper og evt. krydder.
Ha kikertene i en ildfast form. Stek i 25-30 minutter.
Rør underveis, og følg med at de ikke blir brente.