Lag enkelt to ulike smaker på en gang!
Denne er digg til:
Frokost – I matpakka – Til kaffen i solveggen – I tursekken – Til kveldsmat ++
Ta med denne på skoleavslutninger og andre arrangementer! Et sunnere alternativ til den klassiske «langpanne-kaka»
Dette er en super basisoppskrift, som kan enkelt trylles om til uendelig smaksvarianter.
Nei, det er ikke nødvendig med smør, så det kan sløyfes fra oppskriften.
Men!
Smøret bidrar med proteiner og fett, som dermed gjør denne mer blodsukkervennlig og mettende.
I tillegg gir smøret ekstra god smak og en mer crispy overflate.
INGREDIENSER:
- 3-4 godt modne bananer*
- 100 gram smeltet smør
- 4 egg
- 6 dl melk
- 15 dl havregryn
- 3 ts bakepulver
- 2 gode ts kardemomme
- ½ ts ekte vaniljesukker – kan sløyfes
- 1 ts kanel – gjerne ceylon
*Kan byttes med 1 glass Helios eplemos
TOPPING:
- 1 dl frosne blåbær – eller annen bær
- Kanel – gjerne ceylon – kan sløyfes
- Økologiske rosiner
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 190 grader.
Mos bananene med en stavmikser. Rør inn resten.
Hvis du ønsker en glatt røre kan du mikse alt sammen med en stavmikser.
Hell røra over på en stor langpanne, kledd med bakepapir (30×40 cm).
Spre røra til kantene og fordel over ønsket topping.
En del: 1/2 pose frosne blåbær.
Andre del: Rosiner og kanel.
Stek kaken midt i ovnen, i ca. 25 min.
La den avkjøle seg litt. Del opp i stykker.
Server gjerne med yoghurt eller kesam.
Rester kan utmerket fryses! Del den opp i mindre stykker. Tiner fort på benken. Putt et stykke i matpakken om morgen og så er den tint til lunsj.
Inspirasjon til andre enkle matprepper-oppskrifter:
Sunne og mettende matpakke-vafler
Ovnsbakt omelett med spekeskinke og parmesan
Vegansk fritatta