Søte og crunchy, og er like gode året rundt!
Digg som snacks eller som topping på yoghurt-bollen!
Det er også utrolig godt å grovhakke brente mandler og blande det inn i smeltet sjokolade! #julemagi
TIPS!
For å balansere det søte er det en ingrediens som er et must for meg: havsalt
Et dryss havsalt på brente mandler – Nam!
INGREDIENSER:
- 500 gram mandler
- 100 gram sukker*
- 50 gram Sukrin
- 1/2 dl vann
- 1 ts vaniljesukker eller en klype vaniljepulver – kan sløyfes
- 1 ss meierismør
- En god klype havsalt
*Reduser mengden sukker ved å bytte ut deler av oppskriften med Sukrin eller SukrinGold.
FREMGANGSMÅTE:
Stek mandlene 7-8 minutter på 200 grader. Pass på at de ikke blir for godt stekt.
Kok opp vann, søtning og vanilje i en stor panne.
Ha mandlene rett fra ovnen og oppi stekepanne.
Rør – rør og rør i mandlene på middels sterk varme i ca 10 minutter.
Mandlene blir etterhvert blanke og karamelliserte.
Ha oppi 1 ss smør og en god klype havsalt.
Rør godt rundt.
Ha mandlene over på bakebrettet igjen, og la de avkjøle seg.
Overfør mandlene på en glasskrukke når de har fått avkjølt seg ordentlig.
Fin liten gave å gi bort. Juleglede!
Her har du inspirasjon til andre enkle søte fristelser:
SUKKERFRI VANILJEFUDGE
RAW PEPPERKAKEKULER PÅ 1-2-3
SJOKO-PEANØTTSMØR FUDGE – 2 INGREDIENSER