Denne blir fort en favoritt til grillmaten!
Egentlig et skikkelig digg tilbehør året rundt!
Hva med å bringe tilbake klassikeren fra 90-tallet: Bakt potet!
Flere som har vokst opp med den..?
Skinke, ost, mais og smør!
Eller har du minner om en annen smakskombinasjon?
Andre nydelig retter hvor dette urtesmøret får skinne:
– På focaccia
– På grillet mais
– Til annen mat på grillen: grønnsaker, fisk eller kjøtt
– På pasta
INGREDIENSER:
- 300 gram meierismør – romtemperert
- 1 ts havsalt
- 1/2 ts kvernet pepper
- 2-3 ss tørket urter – eks. persille, estragon eller gressløk
- 1-2 hvitløksfedd eller 1 ts hvitløkspaste
- 1 ss sitronjuice – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE:
Ha romtemperert meierismør i en bakebolle.
Tilsett de andre ingrediensene.
Jeg liker godt kombinasjonen tørket persille og estragon.
Pisk alt sammen på høy hastighet i 7-10 minutter med en ballongvisp.
Smak til med salt og pepper, og evt. mer urter.
Ha smøret over i en dekorativ skål.
Perfekt sammen med nystekt eltefri focccia!
Det som blir til overs oppbevares i kjøleskapet. Urtesmøret vil stivne i kjøleskapet, men vil etter en liten stund på benken få tilbake den luftige konsistensen.
TIPS!
Urtesmøret kan utmerket fryses, men holder seg fint i kjøleskapet en stund også.
Pakk urtesmøret sammen som en «pølse» i matpapir og frys ned. Da kan du bare skjære skiver når du trenger å løfte måltidet til nye høyder!