Bruk som wrap eller brødskive!
Gjett om det blir en suksess – både hos små og store.
Her i huset blir vaffeljernet flittig brukt. Til og med omelett lager vi i vaffeljernet!
Disse er veldig nøytral i smak, så her kan du eksperimentere litt selv også.
Tilsett tørket krydder eller varierer med ulikt fyll.
Flere tips finner du lenger ned i innlegget.
På bloggen finnes det andre vaffel-oppskrifter!
SØTPOTET-VAFFEL – 3 INGREDIENSER
SJOKOLADE-PROTEINVAFFEL MED YOGHURT OG BLÅBÆR
NYDELIGE RØMMEVAFLER
INGREDIENSER:
- 5 egg
- 1 liter melk
- 2 ts bakepulver
- 500 gram valgfritt mel*
- 1 ts salt
*Jeg kombinerer ofte 350 gram fullkornsmel eller speltmel og 150 gram havremel
FREMGANGSMÅTE:
Pisk sammen alle ingrediensene.
La røren hvile i bollen på benken i minimum 15 min.
Stek i oppvarmet vaffeljern.
Fyll vaflene som en «wrap» eller bruk et par hjerter som skiver
Her har jeg fylt med:
- Ruccola
- Pesto
- Gulost
- Kokt skinke
- Agurk
- Spisspaprika
Røren holder seg fint i kjøleskapet i 3-4 dager.
Du kan fryse ned røre som eventuelt blir igjen.
Ferdigstekte vaffelplater kan også fryses.
Da deler jeg opp vaffelplatene i to og to hjerter, og fryser med mellomleggspapir mellom.
Andre tips til smaksvarianter:
Rør inn revet ost, skinkestrimler og oregano
Ha finrevet gulrot i røra
Lag røra i en blender og ha oppi en liten kokt rødbete, så får du råååsa vafler
Tørr vaffelplater til overs?
Bruk det som pizzabunn!
Smør utover pizzasaus eller ketchup, strø på ost og ønsket topping.
Stek i ovnen på 200 grader til osten er gylden.