Nydelige smaker med enkle råvarer
Byggotto er en perfekt basisoppskrift, og så er det bare å leke med forskjellige toppinger!
Kylling, laks, sprøstekt spekeskinke eller bare et dryss pinjekjerner er noen forslag.
Denne varianten er ganske klassisk, men fortsatt utrolig godt.
TIPS!
Rester av byggottoen kan fint fryses!
Lag dobbel porsjon, og frys ned i en boks eller flere porsjonsbokser.
INGREDIENSER – 4 porsjoner:
- 3 dl byggryn
- 1 middelsstor gul løk
- 2 fedd hvitløk – Alt. hvitløkspaste – kan sløyfes
- 2 buljongterninger – enten grønnsaksbuljong eller hønsebuljong
- 6-8 dl vann
- Salt og pepper
- 30 gram revet parmesan (ca. 2 gode ss) + litt ekstra som topping
FREMGANGSMÅTE:
Finhakk løk og la den frese litt i kjelen med litt olje/smør til den har blitt blank.
Tilsett byggryn, buljong og vann.
Kok opp og la det koke i ca. 30 minutter.
Rør jevnlig rundt, og tilsett mer væske ved behov.
I mens byggotten koker kan du steke sopp i en stekepanne. Krydre med salt og pepper + evt. tørket urter.
Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper rett før serving.
Strø litt ekstra parmesan på toppen + nykvernet pepper og evt litt mer urter.
Her har jeg brukt persille.
EKSTRA SMAK:
– Rør inn 1-2 ss meierismør rett før servering.
På jakt etter mer inspirasjon til å hva du kan gjøre med byggryn?
KLASSISK BYGGRYNSGRØT
SUNN OG DIGG BYGGRYNSLUNSJ MED JORDBÆRSAUS