Brune bananer er gull i bakverk!
Detter er noen skikkelig digge og saftige muffins!
Det er bare luksus om du får du rester av disse godsakene etter at dere har kost dere!
Disse holder seg saftig noen dager i kjøleskapet.
Du kan også fryse ned de som blir til overs.
INSPIRASJON TIL ANDRE OPPSKRIFTER TIL Å BRUKE BRUNE BANANER:
SAFTIG BANANKAKE MED SJOKOLADEBITER
SPRØ OG DIGG BANANGRANOLA
SAFTIG OG ENKEL FROKOSTKAKE
INGREDIENSER – 12 stk
- 2 godt modne bananer – alternativ: ca. 250 gram eplemos
- 2 egg
- 1,5 dl valgfri melk
- 200 gram mel jeg brukte 50/50 havremel og fullkornsmel
- 2-3 ss søtning – eks. SukrinGold, lønnesirup, SukrinSirup eller kokosblomstsukker
- 1 ts bakepulver
- En dæsj kardemomme og kanel
- Evt. Litt vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
FYLL:
- Peanøttsmør
- Bringebær – frosne eller ferske – evt. syltetøy
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader
Mos bananene godt med en gaffel eller bruk en stavmikser.
Rør inn de andre ingrediensene.
Forbered muffinsbrettet med muffinsformer eller smør godt med smør eller kokosolje
Ha to gode spiseskjeer røre i hver muffinsform.
Legg en halv teskje peanøttsmør oppi i alle formene.
Bruk en tannpirker eller gaffel/kniv til å fordel peanøttsmøret litt utover.
«Knus» bringebærene i mindre biter og legg oppi formene.
Du kan også trykke ned hele bringebær eller bruke syltetøy.
Litt jålete finish: Et lite dryss havregryn på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter.
La de avkjøle seg litt før du spiser, slik at de får satt seg litt.
TIPS!
Bytt ut bringebær med andre bær som blåbær, eller ha opp eplebiter.
Topp røra med hakket nøtter før stekning for litt crunch.
Bland halvparten av røra med bakekakao, og fyll muffinsformene lagvis med hver røre.