Perfekt base for masse deilig topping!
Røsti i vaffeljern gir et utrolig bra resultat, uten at du behøver ekstra med smør eller olje.
Crispy på utsiden, og saftig inni.
Husk bare at de holder seg sprø når de er nystekte, og blir mykere hvis de blir liggende en stund.
Rester kan oppbevares i kjøleskapet, og varmes opp i vaffeljernet, i stekeovnen eller i en brødrister.
Da blir de crispy igjen også!
Selv synes jeg disse er gode å spise kalde rett fra kjøleskapet!
Et røsti-hjerte passer utmerket som en «brødskive»!
TIPS!
Bruk forskjellige rotgrønnsaker eller bare potet
Bytt ut potet med søtpotet
Bland inn litt revet ost i røra
+ skinkestrimler
INGREDIENSER:
- 3-4 mellomstore poteter
- 1 liten gul løk
- 2 gulrøtter
- 1 egg*
- Krydder: Hvitløkspulver, tørket urter som persille eller gressløk
- Salt og pepper
*Egget virker litt som bindemiddel, men kan sløyfes. Eventuelt også erstattes med 1 ts potetmel.
FREMGANGSMÅTE:
Grovriv poteter, løk og gulrot.
Legg grønnsakene i et rent kjøkkenhåndkle, og klem ut væsken.
Ha over i en bakebolle og bland sammen med de andre ingrediensene
Stekes i et oppvarmet vaffeljern.
Legg på topping, og nyt!
Her kan du mikse litt på grønnsaker, alt etter hva du liker og har tilgjengelig.
En super oppskrift til å få brukt opp de litt slappe grønnsakene du har glemt litt godt nedi skuffen i kjøleskapet.
TOPPING:
Smilende egg
Kalkunbacon – kan også stekes i vaffeljernet!
Vårløk
Syltet rødløk
Cherrytomater
Urtedressing: rømme, hvitløkspulver, sitronjuice, hakket urter, salt og pepper