Bytt ut vanlig spaghetti med squash!
Squashghetti!
Grønne grønnsaker må vi absolutt inkludere mer av i kostholdet.
Mange av de er så nøytrale på smak at de enkelt kan brukes ulike retter!
Lur inn mer grønt ved å lage en grønn pasta-saus!
Ha spinat, brokkoli, squash eller erter i smoothien.
Bytt ut deler av pastaen med grønnsaker. Bruk en spiralizer eller juliennekutter for å lage grønnsaks-spaghetti.
Ved å bytte ut noen av ingrediensene kan denne retten bli en av ukens kjøttfrie retter – både vegetar eller helt vegansk!
INGREDIENSER:
SAUSEN – 4 porsjoner:
- 1 pose frosne grønne erter
- 1 gul løk
- 1-2 hvitløksfedd
- 150 gram gresk yoghurt – evt. creme fraiche/rømme
- 1 egg – sløyf dette hvis retten skal være vegansk
- Salt og pepper
TOPPING:
- Edamame – soyabønner*
- Cherry-tomater
- Bacon – velg den type du foretrekker – vanlig, kalkun eller vegansk
- Squash – eller vanlig/fullkorn spagetti
- Parmesan
- Friske urter – bladpersille eller koriander
*Jeg kjøper ferdig renset og kokt i fra frysedisken
FREMGANGSMÅTE:
Kok opp vann i en kjele. Ha oppi ertene og la det få et oppkok. Renn av vannet og ha i en skål.
Varm opp samme kjele med en liten skvett olje.
Ha finhakket løk og hvitløk oppi, og surr til løken har blitt blank.
Tilsett ertene tilbake i kjelen, og surr alt sammen i noen minutter.
Bruk en stavmikser, og miks til en glatt røre.
Alternativ kan du helle det over i en food prosessor/blender.
Ha på middels varme og rør inn yoghurt og egg.
Smak til med salt og pepper.
Husk samtidig å forberede de andre ingrediensene.
Stek bacon eller f.eks. kylling. Cherry tomatene kan varmes oppi i stekepanna eller ovnen for å få frem enda mer sødme.
Bruk en spiraliser eller juliennekutter for å lage strimler av squashen.
Du kan selvfølgelig bytte ut deler eller all squashen med vanlig spagetti.
Alternativt kan du bruke en ostehøvel for å lage remser.
Ønsker du at squashen skal få en litt mykere konsistens kan du ha den en minutt oppi kokt vann eller bare varme den noen minutter i mikroen.
Vend sausen sammen med squash og edamamebønner.
Topp med revet parmesan, tomater og kvern litt ekstra pepper.
TIPS:
Bytt ut erter med brokkoli eller spinat. Eller ja takk – alt sammen på en gang.
Rør inn pesto i sausen for enda mer smak.
Avokado kan også tilsettes for enda mer sunt fett.
Inspirasjon til andre oppskrifter med grønt lurt inn:
Fyldig brokkolisuppe med grønn curry
Grønn og frisk juice
Pannekaker med spinat