Knallgrønn suppe full av godsaker for kroppen!
Grønne grønnsaker burde være en naturlig del av det daglige kostholdet.
Denne smakfulle suppen er full av gode næringsstoffer for kroppen.
Superfood til middag!
Selv synes jeg denne er både nydelig varm og kald.
Perfekt med suppe på termos til lunsj dagen etter om du trenger en god lunsj på farta!
#restefest
Nå er denne varianten kjøttfri, og siden det er så mye smak er det noe jeg mener du ikke vil savne.
Om du ønsker kan for eksempel kan kylling stekt med litt hvitløk, salt og pepper være godt som topping eller bare et kokt egg.
Andre suppe-favoritter her i heimen er:
Kremet blomkålsuppe
Nydelig og heit gulrotsuppe
TIPS:
Nystekte rundstykker er utrolig godt ved siden av supper!
Bak grove rundstykker i langpanne, så har du både tilbehør til suppen og til matpakker/lunsj noen dager fremover.
INGREDIENSER:
- 2 stk brokkoli
- 1 gul løk
- 1/2 purreløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 god ss green curry paste
- 2 stk grønnsaksbuljongterning –
- 1 stor pose fersk spinat – tilsvarer 200 gram – frossen kan også brukes
- 8 dl vann
- 1 boks kokosmelk
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Skjær brokkoli i mindre buketter, og skyll.
Kutt opp løk, purre og hvitløk.
Det er ikke behov for å finhakke ingrediensene, siden alt skal blendes etter koking.
Surr løken blank i en kjele med litt olje.
Tilsett brokkoli, hvitløk, purre og curry paste i kjelen, og bland sammen med løken.
La det steke litt før du har vann og buljongterning oppi kjelen.
Ha på lokk, og la suppen småkoke til brokkolien er blitt mør.
Vend spinaten inn i suppen, og la det småkoke i et par minutter til.
Blend suppen glatt med en stavmikser.
Ha oppi kokosmelk, og varm opp suppen til kokepunktet.
Smak til med salt og pepper.
Topping:
Vårløk
Yoghurt naturell
Ferskpresset limejuice
Chiliflakes
Lag dobbel oppskrift, og frys ned i en stor boks eller i mindre porsjonsbokser.