Enkle råvarer – rene smaker
Saftige kyllingkjøttboller med en nydelig kremet saus.
Sausen er utrolig nydelig på smak, og kan også brukes til andre retter. Passer veldig godt til både rød og hvit fisk, spesielt laks. En annen vri er å tilsette skivet sopp, som da får koke sammen med sausen. Stek gjerne soppen litt først før du tilsetter de andre ingrediensene.
Spaghettien har jeg her byttet ut med squash. Bruk selvfølgelig vanlig spaghetti eller en kombinasjon av begge om du ønsker det.
INGRDIENSER – ca 20 stk:
- 400 gram kyllingkjøttdeig
- 1 egg
- 1/2 gul løk
- Hvitløk – ferskpresset, pure på glass eller pulver
- 1-2 ss sitronsaft
- 2 ss fersk persille
- Salt og pepper
Kremet saus:
- 1/2-1 boks Philadelphia hvitløk og urter
- Melk/vann og evt kokevann fra spaghetti
- Litt ekstra hvitløk hvis man ønsker
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Finhakk løken og hakk opp persille. Bland alle ingrediensene sammen. Jeg bruker en liten iskrem-scoop for å lage like store kjøttboller. Stek i panna til de er gjennomstekte.
Varm opp ingrediensene til sausen i en liten kjele. Mengden philadelphia kommer an på hvor mange du skal lage til. Jeg pleier å bruke en hel boks når alle 4 i heimen her skal ha. Mengden melk/vann kommer også an på hvor tynn konsistens du ønsker på sausen.
Vend sqaushen i sausen og topp med kjøttbollene.
Ekstra godt er det med et dryss parmesan!
Det er utrolig hvor lite parmesan som er nødvendig for å løfte denne retten enda noen hakk. Jeg oppbevarer parmesanbiten i fryseren, og river bare ønsket mengden etter behov.
Disse kjøttbollene kan utmerkes fryses, og passer bra for de som prepper mat eller som gjerne vil lage dobbel-porsjon og fryse ned en til senere.
Bon appetit!