Fantastisk tilbehør til alt fra fiskemiddagen, i salat som til fredagstacoen!
Syltet rødløk har fort blitt et fast tilbehør her i heimen, og så fort krukka er tom må en ny porsjon lages.
Denne har god holdbarhet, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang! Og ihvertfall om dere skal være mange til middag.
Lag gjerne dette dagen før så smakene virkelig får kommet frem. Jeg lar den stå minimum 4-5 timer før den spises.
Det er også utrolig godt å tilsette finhakket chili for et ekstra sting.
INGREDIENSER:
- 0,5 dl eddik – jeg har brukt hvitvinseddik, men vanlig 7 % eddik / eplecidereddik kan også brukes
- 1 dl sukrin – halver mengden om du bruker sukrin +
- 1,5 dl vann
- 1/2 ts fersk revet ingefær (kan sløyfes)
- 3-4 store rødløk
FREMGANGSMÅTE:
Varm opp eddik, sukrin, vann og ingefær. Varm opp til kokepunktet, og rør rundt til søtningen har løst seg opp. Del rødløken opp i halve skiver. Tilsett rødløken oppi kjelen og bland godt. La den stå et par minutter på plata slik at man får opp temperaturen på væsken.
Overfør rødløk og væsken til en glasskrukke, og skru umiddelbart på lokket. La den avkjøle seg litt på benken før den settes kaldt i kjøleskapet.
Et virkelig fargerik innslag til så mange ulike retter.
Sunn og næringsrik mat – enkelt og utrolig godt!
[…] Syltet rødløk […]
[…] Syltet rødløk – eller vanlig […]
[…] bagels – uten heving:Fylt med eggerøre, syltet rødløk, ruccola og lettere spekeskinke.Bagelsen hadde jeg laget på forhånd og tok opp fra fryseren. […]
[…] rå løk ikke er en favoritt, spesielt for oss med barn, kan dette selvfølgelig utelates. Syltet rødløk er også utrolig godt som erstatning for rå […]
[…] RuccolaSpekeskinkeAvokadoVårløkCherrytomaterSyltet rødløkAlfaspirerHjemmelaget krydderblanding […]
[…] Syltet rødløk […]