Frokost og morgenkaffen smeltet sammen!
Kaffekrem toppet på en nydelig sjokolade-kjøleskapsgrøt.
En liten dessert til frokost, som metter godt!
Kremen har en intens kaffesmak, så er helt klart en skikkelig oppkvikker på morrakivsten!
Dalgona kaffen tok verden med storm på TikTok.
Til og med gubben her i huset digget denne kaffedrikken.
Har du prøvd å lage dalgona kaffe?
Hvis du er nysgjerrig på selve kaffedrikken kan du trykke HER for å komme til innlegget med oppskrift på sukkerfri dalgona iced latte!
INGREDIENSER
- 40 gram havregryn*
- 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak*
- 1-2 ts kakao – råkakao eller bakekakao
- 1-2 toppet ts søtning – jeg foretrekker SukrinGold
- 1 ts chiafrø
- 1 dl væske – valgfri melk eller vann
- 100 gram yoghurt naturell, gresk eller med vaniljesmak
*Har du ikke proteinpulver kan du erstatte med mer havregryn, og da også øke litt mer søtning og kakao.
FREMGANGSMÅTE:
Rør sammen de tørre ingrediensene i en skål, krukke eller lignende.
Tilsett resten og bland godt sammen.
Sett i kjøleskapet i noen timer, gjerne natten over.
Både havregryn og chiafrø vil suge til seg væsken og tykne grøten.
Kaffekremen lages når du skal spise grøten.
Kaffekremen:
2 ts nykokt vann
2 ts SukrinGold
2 ts instant kaffepulver
Ha SukrinGold og kaffepulver i en beholder med høye kanter, f.eks et desilitermål.
Kok opp vann.
Ha nykokt vann oppi beholder og pisk – pisk – pisk!
Plutselig forvandler blandingen seg til en luftig krem!
Toppet med et dryss kakao og litt revet mørk sjokolade!
NAM!
Kjøleskapsgrøten kan du lage flere porsjoner av når du først er i gang.
Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager.
Du kan også røre inn nøttesmør i grøten.
Om du ikke er en kaffedrikker kan du bytte ut kaffekremen med nøttesmør, hakket nøtter, kakaonibs
– eller noen friske bær på toppen.