En fyldig suppe som varmer kroppen!
I de fleste dagligvarebutikker nå får man tak i et bredt utvalg av smakstilsetninger i ulike former.
Most hvitløk, chili og ingefær på glass er alltid tilgjengelig i kjøleskapet her.
Passer utmerket i alt fra supper, wok til dressing/sauser.
Fryste krydderurter er også et must, og som virkelig er prikken over i’en i mange retter.
Gulrot og brokkoli passer også godt med smakene i denne suppen. Nudler kan byttes ut med ris.
INGREDIENSER:
ca 400 gram kyllingfileet
1 ts hvitløk
1/2 ts chili
1 ts ingefær
1 rød paprika
1/2 purre
2-3 ss rød karripasta
2 bokser kokosmelk – jeg bruke light, men vanlig kan selvsagt brukes
9 dl vann
2 hønsebuljongterninger
2 ss fiskesaus – kan sløyfes hvis du ikke har
Frisk koriander
ca 250 gram nudler
FREMGANGSMÅTE:
Forbered ingrediensene. Skjær purren i tynne skiver og paprikaene i strimler. Skjær kylling i strimler eller små biter. Kok ønsket mengde nudler etter anvisningen på pakken.
Tilsett hvitløk. ingefær og karripastaen i kjelen og fres på medium varme i ca 1 minutt, gjerne sammen med litt olje. Mos alt god sammen slik at smakene kommer frem.
Litt og litt tilsetter du vannet og smuldrer buljongterningene oppi. Kok opp og tilsett fiskesaus.
Ha kyllingbitene oppi kjelen og la det småkoke i ca 6-7 minutter. Halvveis i koketiden tilsetter du purren og paprikaen.
Bruker du lett kokosmelk tilsetter du denne på slutten av koketiden, da denne ikke tåler like mye varmebehandling. Vanlig kokosmelk kan du gjerne tilsette litt før.
Tilsett enten nudlene i skålen før du heller suppe oppi eller bland oppi suppen før du serverer.
Rett før servering rør du inn hakket frisk koriander.
Ungene mine er godt vant til spicy mat.
Styrken på denne var akkurat i grenseland, men var en suksess.
Blir suppe litt for sterk øker du mengden kokosmelk eller rør inn litt creme fraiche/naturell yoghurt ved servering.
Det er ekstra godt med en deilig skål varmende suppe når man snufser litt av på en kald høstdag!