An apple a day keeps the doctor away!
Grove eplepannekaker, karamelliserte mandler og yoghurt – en nydelig kombo som varmer på en høstkveld.
September – og offisielt høst. Mørkere kvelder, kaldere vind – men også min bursdag.
Med høsten kommer også himmelske epler og nydelige plommer. Plommetreet er på plass i hagen. Neste år blir det prosjekt grønnsakshage. Stor stas for både små og store når man bruker egendyrket mat i måltidene.
Et eget epletre i hagen blir det nok ikke. Vi er så heldige med flere snille naboer som tilbyr ubegrenset mengder nydelige epler!
INGREDIENSER – 2 porsjoner:
- 1 eple
- 1 stort egg – 2 egg om de er små
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 dl melk
- 50 gram fullkornsmel*
- 25 gram hvetemel*
- 25 gram havremel* – evt. lettkokte havregryn
- Vaniljepulver – kan sløyfes. Evt bruke vaniljeekstrakt
- En dæsj kanel
- 2 ss sukrin gold
*Tørrvaren kan justeres etter hva du har. Dropp hvetemelet om ønskelig. Havremel lager jeg selv med å kjøre havregryn i en blender. Du kan også erstatte noe av tørrvaren med proteinpulver med vaniljesmak for å heve proteininnholdet.
FREMGANGSMÅTE:
Rasp eple med et grovt rivjern. Bland sammen alle ingrediensene.
Tilsett 1-2 ss røre per pannekake i stekepanna. Stek på middels sterk varme. Når det danner seg en hinne på toppen og små hull i overflaten er pannekakene klare for å snus.
Server med f.eks vaniljeyoghurt, proteinpudding vanilje, kesam, is osv. Sukkerfri toffee-sirup på toppen.
Ekstra prikken over i’en er karamelliserte mandler.
Grovhakket mandler ristet i en stekepanne med litt sukrin gold.
Nydelig som topping og gir en god crunch – i tillegg til sunt fett!
Og som alltid – lag større mengder når du først er i gang og oppbevar nøttene i en liten glasskrukke.
Mengden pannekaker passer fint å dele med en, frokost eller lunsj to dager på rad eller frys ned halve porsjonen.
Like populære hos både små og store!
[…] Hakket karamelliserte mandler […]
[…] Karamelliserte nøtter – jeg brukte mandler […]
[…] Karamelliserte mandler – eller en annen nøttetype […]
[…] Mandelsmør er også utrolig godt – hjemmelaget eller kjøpt.Har du ikke nøttesmør kan jeg anbefale hakket nøtter – eller hjemmelagde karamelliserte nøtter. […]
[…] Karamelliserte mandler […]