Som er både sunt og enkelt!
Reklame for Hälsans Kök
Men noe av det viktigste – det smaker godt!
Og begge rettene var like populære hos voksne, som hos barna!
Tortilla-suppe med crunchy topping / Bakt søtpotet med tacofyll
La oss først starte med toppingen på tortilla-suppen.
Crispy tortilla-strimler:
- Tortilla-lefse*
- Olje
- Salt
*Lefser av mais er den autentiske versjonen, men bruk selvfølgelig det du foretrekker
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør et tynt lag med olje over lefsene på begge sider med en pensel eller fingertuppen.
Ha litt salt over.
Skjær lefsene i strimler, og fordel over en bakerist.
Stekes midt i ovnen i 5-6 minutter. Følg godt med på slutten.
Tortilla-suppe med crunchy topping
INGREDIENSER:
- 1 pakke Hälsans Kök Pulled Beans
- 1 gul løk
- ca 1/2 ts chilipaste – tørket/finhakket fersk chili kan også brukes
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss spisskummin
- 2 ts tørket oregano
- 2 bokser hermetiske tomater
- 3 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 1 kartong sorte bønner – skylt godt og avrent
- 1 liten boks mais
- Salt og pepper
- Frisk koriander
- Lime
FREMGANGSMÅTE:
Kutt opp løk i mindre biter og finhakk hvitløkfeddene.
Varm opp en kjele med en liten skvett olje.
Surr løken til den har blitt blank.
Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver, spisskumin og oregano.
Bland krydderet godt med løken.
Ha oppi hermetiske tomater, vann og buljongterning.
Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter. Rør jevnlig.
Varm opp en stekepanne med litt olje, og ha oppi en pakke Hälsans Kök Pulled Beans.
Stek raskt, og sett til side om suppen ikke er klar.
Når suppen har småkokt en liten stund tilsettes sorte bønner, mais og Pulled Beans.
Småkok videre i et par minutter.
Press over litt limejuice.
Ha koriander oppi rett før servering.
Fordel i skåler og ha på ønsket topping
Toppet med tortilla-strimler, plantebasert yoghurt, avokado i terninger, koriander, chiliflakes og litt ekstra lime.
Enkelt og full av nydelige smaker!
Så til neste oppskrift!
Tips:
Stek opp mer søtpotet, og oppbevar i en boks i kjøleskapet.
Perfekt base for uendelig middagsvarianter!
Bakt søtpotet med tacofyll
INGREDIENSER:
- 1 pose Hälsans Kök Soyafarse
- 1 pose tacokrydder
- 2-3 dl vann
- 1 gul løk
- 1 rød paprika
- 1 liten kartong sorte bønner
- 1 halv boks mais
- 2 store søtpoteter – delt i to på langs
FREMGANGSMÅTE:
Gni innsiden av søtpoteten med litt olje, og legg med kuttsiden ned på et bakepapir.
Stekes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 25 minutter.
Søtpotetene er ferdig når de er møre helt igjennom.
I mens søtpotetene bakes i ovnen begynner du på fyllet.
Skjær løk og paprika i biter. Skyll sorte bønner i kaldt vann.
Stek Hälsans Kök Soyafarse sammen med krydder og vann i et par minutter.
Tilsett grønnsakene.
Stek videre i ca. 5 minutter.
Fordel taco-fyllet over søtpotetene.
Her toppet med vegansk ost, plantebasert yoghurt, purreløk, chiliflakes og guacamole.
Som alltid – litt ekstra lime!