En skikkelig smaksfest!
Betalt innlegg i samarbeidet med Hälsans kök
Her får du alt samlet i en stor bolle:
Spicy tomatsalsa med chili og guacamole.
Syrlig og friskt med limejuice og plantebasert yoghurt.
Crunchy nachos.
Varm ris og ovnsbakte grønnsaker.
Saftige og smakfulle veganske filetbiter.
Og noe av det beste:
Dette blir et skikkelig digg restemåltidet dagen etter!
Filetbitene holder seg utrolig saftige, og resten av tilbehøret kan fint oppbevares i separate bokser i kjøleskapet!
Hjemmelaget krydderblandingen gir deg mye større kontroll på både sukker- og saltinnholdet i maten du spiser.
Bland sammen større mengder, og oppbevar i små krukker!
Oppskriften under holder til 2 middager.
Burrito spice mix:
- 3 ts spisskumin
- 1/2-1 ts chilipulver
- 1 toppet ts røkt paprikapulver
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts tørket oregano
- 1/2 ts løkpulver
- 1/2 korianderfrø malt – kan sløyfes
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
Ha en liten krukke med lokk og rist løs.
Pica de gallo – heit tomatsalsa:
- 3-4 store tomater – modne
- 1/2 rødløk
- Fersk koriander
- 1 lime
- Finhakket chili
- En klype havsalt
Skjær opp tomat og rødløk i små biter.
Ta gjerne bort litt av den våte innmaten fra tomaten.
Finhakk koriander og chili.
Blant alt sammen i en skål.
Press over lime og tilsett en klype salt.
Juster med chili etter hvor spicy du liker det.
Tomatsalasen blir aller best om den blir laget en liten stund før servering.
Guacamole:
- 1 stor avokado
- 1 lime
- 1/2 rødløk
- En klype havsalt
- Alternativ – litt finhakket chili
Finhakk rødløk og evt. chili.
Mos avokado med en gaffel.
Press over limejuice.
Rør inn løk, chili og salt.
INGREDIENSER:
- 1 pakke Hälsans Kök Filetbiter
- 2 toppet ss burrito spice mix – evt. 1 pose kjøpt burrito-mix
- Vann
Tilbehør:
- Brun ris
- Pico de gallo
- Gucamole
- Sorte bønner
- Salat
- Mais
- Vårløk
- Søtpotet
- Løk
- Paprika
- Plantebasert yoghurt naturell
- Plantebasert revet ost
- Nachos
FREMGANGSMÅTE:
Kok ris etter anvisning på pakken.
Beregn ca 35-40 min hvis du bruker brun ris.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær søtpotet i biter. Paprika og løk i strimler.
Vend søtpotet sammen med litt olje, paprikapulver, spisskumin og hvitløkpulver.
Vend paprika og løk sammen med salt, pepper og hvitløkpulver
Stekes til søtpotene er møre.
Skyll sorte bønner i kaldt vann.
Hakk opp vårløk og salat.
Varm opp en stekepanne med en liten skvett olje på middels sterk varme.
Tilsett filetbitene og krydderet. Rør godt rundt.
Tilsett 1 dl vann og stek videre. Rør jevnlig.
Ha oppi mer vann om behov.
Det skal være fuktig i stekepannen hele tiden slik at bitene holder seg saftige.
Stek i 7-8 minutter.
Smak til med mer chili, salt og pepper etter hvor hett du liker det.
Så til selve moroa!
Fyll opp bollen med alle godsakene.
Salat og ris i bunnen, og så resten av tilbehøret.
Slike måltider er populære hos alle her i huset, både små og store.
Da kan man enkelt velge topping etter hva man liker!
Filetbitene fra Hälsans Kök har en nøytral kyllingsmak, og inneholder 23 gram protein per 100 gram.
Sammenlignet er det ganske likt innhold som rå kyllingfilet.
Disse bitene gjør det derfor enkelt å nyte et velbalansert og kjøttfritt måltid.
En bolle full av smak og viktige næringsstoffer.
Gode karbohydrater, protein og sunt fett!