En grøtskål med smak av jul
Det spises noen pepperkaker i løpet av desember, og noen begynner sikkert moroa i november!
Selv venter jeg til 1.desember eller 1. søndag i advent før julemoroa begynner.
Havregrøt er en frokost-klassiker eller til kveldsmat for mange.
Varm deilig grøtskål med ønsket topping.
Denne varianten er en skikkelig juletvist med masse smak og blant annet mektig mandelsmør på toppen.
Mandler spises det også ekstra store mengder i løpet av desember.
Det er jo ikke det verst å spise mer av i julen, da mandler er en veldig bra kilde til sunt fett.
Ja takk til priskrig på mandler!
I tillegg til pepperkake-mandelsmøret har jeg også delt oppskrift på vanlig mandelsmør.
Eller hva med karamelliserte mandler eller hjemmelaget granola.
Til og med en super-enkel julegranola
Kjøkkenet fylles med lukten av julen mens du tilbereder denne skåla.
INGREDIENSER – 1 porsjon:
- Havregryn
- Vann/melk
- 1/2-1 ts hjemmelaget pepperkakekrydder
- En liten klype salt
- 1 egg – kan sløyfes*
- 1 ss proteinpulver med vaniljesmak – kan sløyes*
- Søtning – f.eks Sukrin eller SukrinGold
*Jeg bruker egg og/eller proteinpulver i havregrøten min da det øker proteininnholdet, og dermed holder meg mett lenger
FREMGANGSMÅTE:
Grøten kan tilberedes enten i mikroen eller i en liten kjele
I en kjele eller skål tilsettes ønsket mengde havregryn, vann/melk, pepperkakekrydder og salt.
Når den har kokt litt rører du raskt inn egg og/eller proteinpulver.
Smak til med mer pepperkakekrydder og søtning.
Hell over i en skål og legg på topping
Topping:
Et tykt og deilig pepperkake-mandelsmør
Et lite dryss med kanel
Ekstra sødme med SukrinGold
Sirup – f.eks lønnesirup eller SukrinSirup Gold – Obligatorisk i pepperkaker
Julepimpa havregrøt!