En gammel norsk klassisk oppskrift
Tørre vafler?
Ja, det hørtes jo fristende ut
Ikke rynk på nesa, men fyll heller opp kakeboksen med knasende sprøe vafler.
Disse smaker deilig vanilje, og minner meg egentlig veldig om krumkaker!
Denne røra kan utmerkes også lages om til «krumkaker» ved å steke de i et krumkakejern.
På den måten blir det da et godt alternativ til dere som må ha glutenfri bakst!
INGREDIENSER:
- 2 egg
- 100 gram sukrin*
- 25 gram sukrin gold*
- 1/2 ts vaniljepulver – evt frø fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
- 250 gram potetmel
- 125 gram smeltet smør
- 2 ts bakepulver – ikke toppet skjeer.
*Bruk det du har tilgjengelig hvis du ikke har begge deler.
FREMGANGSMÅTE:
Smelt smøret i en kjele eller i mikroen.
Skill eggplomme og egghvite i hver sin bolle.
Tilsett sukrin/sukrin gold og vaniljepulver sammen med eggeplommene.
Visp til eggedosis, altså en lysere og litt luftigere blanding.
Tilsett smøret, potetmel og bakepulver.
Rør det godt sammen.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle, og vend dette forsiktig inn med det andre.
Stekes i et vaffeljern til de har blitt gyldne.
Avkjøl på en rist.
Del de gjerne fra hverandre før de blir helt avkjølt.
Oppbevares i en tett kakeboks.