Fargebombe og smaksfest!
Klassisk hummus er virkelig nydelig på smak, men er også en flott base for å utforske flere smakskombinasjoner!
Rødbete er, som søtpoteten, utrolig universell!
Ovnsbakt til middag, i pannekakerøre, smoothier, rødbete-brownies og i denne hummusen.
Tilfører enda mer god næring til den allerede næringsrike hummusen, og ikke minst en utrolig lekker farge!
#spisregnbuen
Hummus er en oppskrift som ikke krever at du er helt nøyaktig på mengden ingredienser.
Bruker du disse små kartongene fra butikken får du ca 350 gram kikerter etter at du har helt ut væsken.
Noen butikker selger større kartonger som gir ca 380 gram.
Når jeg koker kikerter selv pleier jeg å koke opp større mengder, fordeler i poser på ca 400 gram og putter i fryseren.
Da fryser jeg også ned deler av kokevannet, som jeg bruker for å få perfekt konsistens på hummusen.
Rødbete-hummus med maiskake – deilig mellommåltd/snacks!
INGREDIENSER:
- ca 400 gram kikerter*
- 2 kokte rødbeter – er den veldig stor holder det med en
- Saften fra en sitron
- 2 ss tahini
- 1/2 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 2-3 hvitløksfedd
- Væsken fra kikertene – fra kartong/kokevannet
*Kokte eller mengden avrent fra kartong.
FREMGANGSMÅTE:
Kok rødbetene møre først hvis du ikke har kokte rødbeter klare.
Dette kan ta en liten stund, og kan gjerne gjøres dagen før.
Tilsett alle ingrediensene bortsett fra væsken fra kikertene i en foodprosessor eller en kraftig blender.
Ha oppi et par skjeer kikertvann.
Bland alt godt sammen til en kremet konsistens.
Smak til med krydder og sitronjuice etter ønske.
Juster med mer væske om den føles for tykk. Den vil også tykne litt i kjøleskapet.
Her i huset er vi f.eks veldig glad i hvitløk, men for noen kan den smaken bli for dominerende.
Et lite dryss sorte og hvite sesamfrø, hakket persille og en ekstra skvis sitronjuice på toppen.
Dekorativt og gir litt ekstra smak!
Rødbete-hummus har ganske god holdbarhet i kjøleskapet. Opp mot en uke skal gå helt fint.
Når jeg lager hummus pleier jeg å dele porsjonen i to.
En del putter jeg i en boks med lokk i kjøleskapet.
Den andre delen fordeler jeg i isbitformer, og putter i fryseren,
Da kan jeg enkelt poppe ut ønsket antall hummus-terninger når måltidet trenger litt ekstra smak. Den tiner ganske fort.
Passer også utmerket å legge oppi salatboksen, og har tint perfekt når lunsjen skal nytes.
Rødbete-hummus kan brukes til mange ulike måltider, og ikke bare middag.
Som dip med grønnsaker.
Tilbehør til salaten.
Veldig godt sammen med ovnsbakt potet/søtpotet.
Blandet sammen med kokt pasta som «saus»